İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna yanıt: 'Allah bilir' cevabını bile vermiyorum - Son Dakika
Politika

İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna yanıt: 'Allah bilir' cevabını bile vermiyorum

İmamoğlu\'ndan cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna yanıt: \'Allah bilir\' cevabını bile vermiyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yabancı bir gazetecinin, "CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna, "Allah bilir cevabını bile vermiyorum." yanıtını verdi.

19.04.2024 21:16  Güncelleme: 01:20

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya "Allah bilir cevabını bile vermiyorum." cevabını verdi.

"CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MISINIZ?"

İBB Başkanı İmamoğlu, önceki gün Artİstanbul Feshane'de uluslararası basın mensuplarıyla bir araya geldi. İmamoğlu'na Çekyalı bir gazeteci, "Gelecek seçimde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" diye sordu.

İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna yanıt: 'Allah bilir' cevabını bile vermiyorum

"'ALLAH BİLİR' CEVABINI BİLE VERMİYORUM"

Gazetecinin sorusu salonda gülme seslerine neden olunca duraklayan İBB Başkanı İmamoğlu, "Ben de cevap olarak sizin gibi gülsem yeterli mi?" dedi ve "Sizin gibi basın temsilcilerinin bu soruyu soracağını biliyordum. Bir önceki seçimden hemen sonra sizin gibi, ülkemize gelmiş basın mensubuna verdiğim cevabı vermemeyi ilke edindim. O da 'Allah bilir'di. O cevabı bile vermiyorum." ifadelerini kullandı.

"MESELE TEKİL KİŞİ DEĞİL"

İmamoğlu açıklamasının devamında, "İşimin fakındayım. Mesele tekil kişi değil. Meseleye bütünlükçü bakan güçlü kadronun içinde olmanın gururunu taşıyorum. Biz iyi uygulamalarla demokrat anlayışın, sosyal demokrat yapının Türkiye'nin genelinde de hâkim olacağı süreci hep birlikte hayal ediyoruz. Bu yolda hep birlikte yürüyoruz." dedi.

Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Politika

Son Dakika Politika İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna yanıt: 'Allah bilir' cevabını bile vermiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Ender Kervancıoğlu: İmamoğlu cumhurbaşkanı olur ama önce parlamenter sistem geri gelecek. Alem 800 yıl önce magna carta ile kralın yetkilerini kısıtlarken biz 7 yıl önce tüm yetkiyi bir adama vererek kendimizi felakete sürükledik. O gün EVET diyenler şimdi inim inim inliyor. 224 302 Yanıtla
    Gursel kalen: Tamamen haklısın ?? 112 175 Abdullah Kara: Türkiye cumhuriyeti kurulduğu günden beri dış politikada başkanlık sistemi sebebiyle en güçlü dönemini yaşıyor,içerde işler yürüyor parlamenter sistemin hantallığı takoz olmuyor artık..pelamamter sistemi tekrar istemek ülkeye ihanettir.. 162 97 Selami Karagülle: Ender Kervancıoğlu Atatürk’te tek adamdı İsmet İnönü de tek adamdı hem chp Genel başkanı hem de cumhurbaşkanıydı her ikisi de 149 39 Bu Kim: yav hehe 58 33
  • Şbn Şbn: Allah Korusun seningibi birinden 306 111 Yanıtla
    melih döşemecioğlu: sizin çakma ekonomistinizden on gömlek daha iyidir merak etme trol efendi. 83 163
  • Turan Akhan: Rabbim bu nursuzun şerrinden korusun ülkeyi 286 88 Yanıtla
  • Alper Elma: sifatta nur yok. 4 göz 208 83 Yanıtla
    Hasan Tartal: Seni 4 göz öpmüş belli...! 66 105
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement