İktidardan Soru Önergesi - Son Dakika
Politika

İktidardan Soru Önergesi

İktidardan Soru Önergesi

AK Parti'li Karaca, Gezi Parkı olaylarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi

20.06.2013 17:25

TBMM'de genelde muhalefet milletvekillerinin kullandığı denetim mekanizmalarından biri olan soru önergesini, AK Parti'li bir milletvekili de tercih etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya soru önergesi yöneltti.

Karaca, Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, İstanbul Acarlar TED Koleji'nin, öğrencilerinin Gezi Parkı eylemlerine katılması yönünde kampanya başlattığı; kolej öğrencisi 17 yaşındaki Aslı Erkan'ın intihar ettiği ve bu olayda kampanyanın etkili olduğu iddialarını sordu.

Karaca, önergesinde, "Kolej yönetimi ya da öğretmenleri, öğrencilerine sosyal medya ya da e-mail yoluyla Gezi olaylarına ilişkin bir çağrı yaptı mı? Erkan'ın intihar olayında, okul yönetimi ya da öğretmenlerin kusuru var mı? Eğitim kurumlarının, Gezi Parkı eylemleri gibi toplumsal olaylarda bu tarz vahim olayların yaşanmaması adına öğrenciler ile ilgili herhangi bir tedbir alma yükümlülüğü var mı?" sorularına yer verdi.

Harun Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konunun basında yer aldığını ancak gerektiği kadar ilgi gösterilmediğini ifade etti. Karaca, Milli Eğitim Bakanlığı ile de görüştüklerini, daha hassasiyetle davranılması konusunda Meclis'in de duyarlı olduğunu göstermek istediğini kaydetti.

İntihar eden 17 yaşındaki Aslı Erkan'ın babasının da şikayet dilekçesi olduğunu duyduğunu belirten Karaca, müfettişlerin inceleme yaptığını ancak henüz sonuç alınamadığını belirtti. Karaca, soru önergesi nedeniyle daha hassas davranılacağını düşündüğünü dile getirdi.

Normal şartlarda telefon ile de bilgi aldıklarını ancak bunun her zaman sağlıklı olmadığını belirten Karaca, bu nedenle soru önergesi verdiğini vurguladı. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İktidardan Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement