İBB hakkındaki teftişe bir tepki de Seyit Torun'dan geldi: Belediyelerimizden eminiz - Son Dakika
Politika

İBB hakkındaki teftişe bir tepki de Seyit Torun'dan geldi: Belediyelerimizden eminiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun olmak üzere 11 büyükşehir belediye başkanı, İBB'ye yönelik teftişle ilgili açıklamada bulundu. İmamoğlu'nun konuşmasının ardından mikrofona gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Biz belediyelerimizden eminiz. Gayrimeşru işler yapmadıklarını biliyoruz. Ne yaparsa yapsın başaramayacak. Hodri meydan diyoruz" ifadelerini kullandı.

27.12.2021 14:01  Güncelleme: 14:21

İçişleri Bakanlığı, terörle bağlantılı kişileri işe aldıkları gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında teftiş başlattı. Bakanlığın bu adımına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun olmak üzere 11 büyükşehir belediye başkanı, CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

"BELGE GÖNDERECEĞİNİ SÖYLEDİ, GÖNDERMEDİ"

İmamoğlu'nun yanı sıra teftişle ilgili açıklamada bulunan isimlerden biri de CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun söz konusu kişilerle ilgili kendilerine belge göndereceğini söyleyip göndermediğini belirten Torun, "Bugün istifa etmesi gereken bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız. Sorumlusu kendiyken, kendi görev ve sorumluluklarını farklı şekilde atfeden, saraya yaranmak için çeşitli çalışmalar içinde bulunan bir bakan ile karşı karşıyayız. Kendisi Meclis konuşmasında ifade etti bu suçlamaları yaptı. 557 kişiden bahsetti, bize ulaştıracağını söylediği belgeleri ulaştırmadı. Kendisi 84 milyonun gözünün içine baka baka göndereceğim dedi ama ne belge gönderdi, ne çalışma yaptı" dedi.

"BİZ BELEDİYELERİMİZDEN EMİNİZ"

Yönettikleri belediyelerin yaptığı işlerden emin olduklarını söyleyen Torun, "Erdoğan'ı oldukça kızdırmış olmalı ki dün İstanbul'da toplantıdan sonra hemen bir tweetle soruşturma başlattığını açıkladı. Bu ne devlet adabına, ne geleneğine uyar. Bu İçişleri Bakanının o koltukta oturması züldür. Amaç Saray'a yaranmaktır. Koltuğunda bir gün daha fazla kalma çabası içerisindedir. Saraydaki şahsın bu aralar dertleri depreşti herhalde hala 31 Mart seçimlerini içine sindiremedi.Biz belediyelerimizden eminiz. Gayrimeşru işler yapmadıklarını biliyoruz.Ne yaparsa yapsın başaramayacak. Hodri meydan diyoruz" diye konuştu.

İBB hakkındaki teftişe bir tepki de Seyit Torun\'dan geldi: Belediyelerimizden eminiz

Son Dakika Politika İBB hakkındaki teftişe bir tepki de Seyit Torun'dan geldi: Belediyelerimizden eminiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Caner kayalı: CHP her fırsatta iktidarı dokunulmaz oldukları gerekçesi ile eleştiriyorlar.Kanun tanımıyorlar,kimseyi takmıyorlar diye.Şimdi bir imtihan zamanı geldi CHPye.deki "gelin kardeşim bütün belediyelerimizin kapıları hem vatandaşa,hemde devlet görevlilerine sonuna kadar açık.İlgili personellerimiz size yardım etmeye görevlendirildi,her türlü işbirliğini yapmaya hazırlar.Buyurunuz lütfen denetiminizi yapın ki bizde sizin eliniz ile aklanmış oluruz.Önümüze huzurlu bakarız.Bu ülkenin kurumları hepimizin" 0 0 Yanıtla
  • ekrem ak: Emin olduklarınızdan neden rahatsız oldunuz.. sallandıkça kokunuzun yayıldığının farkında mısınız. 0 0 Yanıtla

Advertisement