HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt Meselesi adalet ve hakkaniyet temelinde çözüme kavuşturulmalıdır - Son Dakika
Politika

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt Meselesi adalet ve hakkaniyet temelinde çözüme kavuşturulmalıdır

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürt meselesinin herhangi bir örgüte ve dış mihraka indirgenmeden adalet ve hakkaniyet temelinde çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Yapıcıoğlu, Türkiye'nin temel sorunlarıyla yüzleşmesi ve yeni bir anayasa yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türk-Kürt kardeşliğinin adalet temelinde tamir edilmesinin devlet ile vatandaş arasındaki yakınlaşmayı sağlayacağını ifade etti.

11.07.2023 21:25  Güncelleme: 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "Kürt Meselesi herhangi bir örgüte ve dış mihraka indirgenmeden adalet ve hakkaniyet temelinde çözüme kavuşturulmalıdır"

ANKARA - HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, "Yüz yıl önce uygulanan bazı yanlış politikalar nedeniyle zamanla büyük bir soruna dönüşen 'Kürt Meselesi' herhangi bir örgüte ve dış mihraka indirgenmeden adalet ve hakkaniyet temelinde çözüme kavuşturulmalıdır" dedi.

Yapıcıoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yapıcıoğlu, Srebrenitsa Soykırımının yıldönümüne ilişkin olarak, 1995 yılının 11-22 Temmuz tarihleri arasında BM'nin güvenli bölge olarak ilan ettiği Srebrenitsa'da aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu sekiz binden fazla masum sivil katledildiğini hatırlattı.

Yapıcıoğlu şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımla birlikte HÜDA PAR'ı kurduğumuz günden beri milletimizin, memleketimizin, İslam ümmetinin ve insanlığın mustarip olduğu her meseleyi yakından takip etmeye ve mevcut sorunlarla ilgili özgün çözümler geliştirmeye gayret ettik. Siyasetin çı kar, menfaat ve tarafgirlik üzerine değil, adalet ve hakkaniyet ölçülerine göre yapılması gerektiğini savunduk. Hem iç hem de dış sorunlara siyasi zeminde çözüm aranması gerektiğini ısrarla vurguladık."

Yeni Anayasa'ya vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Binaenaleyh siyaset kurumu bir yüzyıl daha kaybetmemek için Türkiye'nin temel sorunları ile yüzleşmelidir. Öncelikle vesayetten ve ideolojiden arınmış, ötekileştirmeyen, inanç ve hayat tarzı dayatmayan, temel hak ve hürriyetleri güvence altına alan, toplumun inanç değerleriyle örtüşen siviller tarafından yapılmış, yerli ve adil yeni bir anayasa için artık adım atılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kürt meselesinin çözüme kavuşturulmasını isteyen Yapıcıoğlu, "Bütün vatandaşlarımızın can, mal, din, akıl ve nesil emniyetinin güvence altına alınarak bir güven toplumu inşa edilmesi gerekmektedir. Yüz yıl önce uygulanan bazı yanlış politikalar nedeniyle zamanla büyük bir soruna dönüşen 'Kürt Meselesi' herhangi bir örgüte ve dış mihraka indirgenmeden adalet ve hakkaniyet temelinde çözüme kavuşturulmalıdır. Hukuku olmayan ve bu sebeple zedelenen Türk-Kürt kardeşliğinin adalet temelinde tamir edilmesi; inanç, tarih ve vatan ortak paydasında devlet ile vatandaş arasındaki yakınlaşmaya vesile olacaktır" dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt Meselesi adalet ve hakkaniyet temelinde çözüme kavuşturulmalıdır
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt Meselesi adalet ve hakkaniyet temelinde çözüme kavuşturulmalıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement