'Hoş Değil' - Son Dakika
Politika

'Hoş Değil'

\'Hoş Değil\'

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'dan Baykal - Özkan Yakınlaşmasına Yorum

30.08.2010 15:38

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, referandum öncesi CHP´nin İzmir yöneticileriyle biraraya geldi. Partililerin coşkusuyla moral bulan Sav, davulcuyla şakalaştı.

Aliağa- Menderes Hızlı Tren Hattı´nın Cumaovası- Alsancak bölümünün açılışı için İzmir´e gelen CHP Genel Sekreteri Önder Sav, havalimanında partililer tarafından karşılandı. Karabağlar Belediyesi´nin halk oyunları topluluğu, davul ve zurna eşliğinde Bitlis yöresinin oyunlarını oynadı. Partililer, ellerinde ''Halkın sesini dinleyen halk adamı', ''AKP´nin tek başına yazdığı anayasaya hayır' pankartları açtı. Belediye başkanları ve milletvekillerinin de hazır bulunduğu karşılamada Önder Sav, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´nun makam minibüsüne bindi. Aracın kapısını açarak partilileri selamlayan Sav, yanındaki davulcunun üzerinde 'hayır´ yazan şapkasını başından almaya çalıştı. Davulcu şapkayı vermeyince gülerek hafifçe başına vurarak şakalaştı. Partililer Sav´ın elini tutmak isteyince izdiham yaşandı. CHP´liler, aşırı sıcakta üzerinde ''İzmir hayır diyor' yazılı yelpazeleri sallayarak serinledi. Havalimanından Alsancak tarihi Havagazı Fabrikası´na gelinceye kadar yol güzergahına Sav´ın fotoğrafı üzerine yazılmış ''Değişimin mimarı', ''Kemalizm savunucusu' yazılı posterler yer aldı.

Önder Sav´ın parti yöneticileriyle yaptığı basına kapalı toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Adürrezzak Erten, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, il yöneticileri ilçe başkanları ve belediye başkanları katıldı. Toplantıda CHP´nin 6 Eylül´de İzmir´de yapacağı miting ve referandum çalışmaları hakkında görüşüldüğü öğrenildi.

CHP´de kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edilen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, parti üyeliği askıya alındığı için toplantıya katılmadı.

BAYKAL - ÖZKAN YAKINLAŞMASI

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, partisinin ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla yaptığı referandum çalışmalarının belirlendiği toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sav, eski Genel Başkanı Deniz Baykal´ın Hüsamettin Özkan´la yaptığı görüşmeyi eleştirerek, ''Sayın Baykal´ın o buluşmaları hoş değil. Sayın Baykal, 'kapımız herkese açık' dediği günlerde bir kişiyi hariç tutuyordu. O da Hüsamettin Özkan´dı. Açın o gazetelere bakın' şeklinde bir gazetede yayınlanan açıklamasını soran gazetecilere şunları söyledi:

''Baykal´la Özkan´ın ilişkisini dostluk arkadaşlık ilişkisi olarak görüyorum. O günün basınında böyle söylentiler olmuştu. Siyasette her zaman uzun süreli dostluklar, uzun süreli ayrılıklar olmaz. Siyasetçiler, ülkenin koşulları gerektiği zaman biraraya gelir, değerlendirme yaparlar. İki siyaset adamının biraraya gelmesini böyle değerlendiriyorum.'

REFERANDUM İÇİN YAPILANLARI DİNLEDİ

CHP Genel Sekreteri Sav, İzmir´de parti yöneticileriyle yaptığı toplantıda 12 Eylül çalışmasının rotasını çizdiklerini belirterek, ''Bugün Ankara, İstanbul, İzmir illeri, diğer illerin dışında doğrudan Genel Sekreter´in gözetiminde 12 Eylül çalışması yapacaklar diye karar almıştık. O karar doğrultusunda İzmir örgütümüzle, belediyelerimizle beraber 12 Eylül çalışmasıyla ilgili olarak şimdiye kadar neler yapıldı onları konuştuk. Bütünsellik içinde o çalışmalar ve geleceğe dönük olarak yapacakları faaliyetleri değerlendirdik. Bundan sonraki çalışmaları planladık' dedi.

TATI´NIN DİSİPLİNE SEVKİ

Sav, kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu´na sevk edilen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı´nın, bulunduğu görev ve sorumlulukla bağdaşmayacak davranış içinde olduğu için disipline gönderildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''Böyle bir kararı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tüzüğümüzün ilgili maddesi gereği aldı. Daha önceden yakınmalar, bilgiler, belgeler Genel Merkeze ulaşmıştı. MYK komisyon kurdu o komisyonun yaptığı çalışmadan sonra verdiği rapor doğrultusunda bunun disiplin suçu oluşturacak boyutunu gördü. Neticede MYK bir iddia makamıdır. O iddiasını yapar, yargılayacak olan YDK´dır. YDK da çalışmalarını yapacaktır. Artık iş o boyuta gelmiştir. Kendisi bulunduğu görev ve sorumlulukla bağdaşmayacak davranış içinde bulundu.'

Elif DEMİRCİ - Mücahit BEKTAŞ - İZMİR - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Hoş Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement