Hopa'da CHP'li Vekilden Jandarmaya Teşekkür - Son Dakika
Politika

Hopa'da CHP'li Vekilden Jandarmaya Teşekkür

Hopa\'da CHP\'li Vekilden Jandarmaya Teşekkür

CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, "Hopa'da görev yapan Jandarma ve Emniyet birimlerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum.

01.06.2011 19:20

CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Başbakan'ın Hopa mitingi sırasında meydana gelen olayların, dışarıdan destek için gelen emniyet güçleri ve Başbakanlık korumalarının orantısız güç kullanmaları nedeniyle çıktığını öne sürerek, "Hopa'da görev yapan Jandarma ve Emniyet birimlerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle Jandarmaya teşekkür ediyorum" dedi.

Hopa'daki olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun cenazesine katıldıktan sonra yaklaşık 100 kişilik bir partili grubuyla birlikte dünkü olayların meydana geldiği Cumhuriyet Meydanı'na gelen CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, burada bir basın açıklaması yaptı. Polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasına, Hopa Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polislere ve ilçede görevli Jandarma güçlerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek başlayan Metin Arifağaoğlu, "Özellikle Jandarmaya teşekkür ediyorum. Dışarıdan Başbakan'ın mitinginde görev yapmak için gelen polis ekipleriyle Başbakanlık korumalarının orantısız güç kullanmaları, kalabalığı tehdit etmeleri ve ateşli silah kullanmaları halkı kışkırttı" dedi.

BAŞBAKAN'A DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ YARATMAK İSTEDİLER

CHP Milletvekili Metin Arifağaoglu, olaylarının en büyük sebebinin Başbakan'ın miting yaparken kendisine muhalif hiçbir kişi, söz ve pankart görmek istemeyişi olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle herhangi bir sebep yokken güvenlik güçleri, Başbakan için Hopa'da dikensiz gül bahçesi yaratmak düşüncesiyle zor kullanarak insanları alandan uzaklaştırmak istedi. Bunun sonucunda da olaylar meydana geldi. Başbakan'ın basına yansıyan şekliyle, ayağa kalkmayan Korgenerali Silivri'ye gönderdiğini söylemesi, aleyhine yazı yazan gazeteci ve yazarların yine Silivri'ye gittiğini söylemesi, miting alanında Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalifleri ötekileştiren, aşağılayan ve hatta kin ve nefrete teşvik eden davranışlarının bir örneği de Hopa'da yaşanmıştır. Emekli öğretmenimiz Metin Lokumcu'nun ölümünün ve bu olayların vebali Başbakan ve AKP iktidarının üzerindedir. Hopa halkı yaşananları asla unutmayacaktır" diye konuştu.

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ ÜSTGEÇİTTEN İZLEDİ

Bu arada Hopa'daki olayların ardından merkeze alınan Muhsin Armağan'ın yerine göreve başlayan Artvin Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, CHP Milletvekili Metin Arifağaoğlu'nun açıklaması başlamadan önce alana geldi ve çevreyi inceledi. Çevre illerden destek için gelen çevik kuvvet güçlerinin başındaki amirlerle toplantı yapan Salmaner, ekipleri alanın çeşitli bölgelerine de kendisi yerleştirdi. CHP'li grubun açıklamasını da üstgeçitten yardımcılarıyla birlikte izleyen Salmaner, gazetecilerin "Hayırlı olsun, göreve bugün başladınız. Bir şey söyleyecek misiniz?" sorusuna ise sadece "Teşekkür ederim arkadaşlar" yanıtını verdi. Emniyet güçleri, dünkü olayların meydana geldiği Cumhuriyet Meydanı'nda herhangi bir gösteriye karşı bekleyişlerini sürdürüyor. - Artvin/ Hopa

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Hopa'da CHP'li Vekilden Jandarmaya Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement