Hikmet Çetin'den Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret - Son Dakika
Politika

Hikmet Çetin'den Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

Hikmet Çetin\'den Kayseri Gazeteciler Cemiyeti\'ne Ziyaret

Eski Devlet Bakanı Hikmet Çetin, CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Çilsal ve ilçe belediye başkan adayları, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

26.03.2014 17:10

Eski Devlet Bakanı Hikmet Çetin, CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Çilsal ve ilçe belediye başkan adayları, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Çetin, "Ben genel ve yerel seçim olmak üzere 20 tane seçim gördüm. Hiç böylesine gergin, kamplaştırıcı seçim görmedim" dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne yapılan ziyarette konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, "Öncelikle ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Gazeteciler Cemiyetimizin 104 yıllık mazisi var. Geldiğimiz noktada 15 gazete yayınını sürdürüyor. 4 yerel, 2 uydu televizyonu, 4 ulusal ajans bulunuyor. 17-18 radyomuz var. Sektörümüzde yaklaşık 500 çalışan arkadaşımız var. Burada ayrıca ifade etmek istediğim bir konu var. Sandığa gitmeye 3-4 gün kaldı. Zaman zaman basına yönelik eleştiriler oluyor. Basın toplantılarında partililer ile meslektaşlarımız arasında problemler oluyor. Tatsızlıklara mahal verilmemesi görüşümü belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Eski CHP'li Devlet Bakanı Hikmet Çetin ise, "Uzun yıllardan sonra Kayseri'de olmaktan mutluluk duyuyorum. Uzun zaman aradan sonra niçin Kayseri'ye geldim? Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal benim Meclis'ten arkadaşımdı. Çilsal, hoşgörü kültürünü en iyi yansıtan kişilerden biriydi. Gerçekten Kayseri'nin bir evladı ve Kayserililerin gurur duyacağı bir kişi" dedi.

Çetin ayrıca, "Aslında ben genel ve yerel seçim olmak üzere 20 tane seçim gördüm. Hiç böylesine gergin, kamplaştırıcı seçim görmedim. Bu maalesef her şeye yansıyor. Gönül, bu seçim yerel konuların görüşüleceği bir seçim olsun isterdi. Bu normal demokrasilerde görülmeyen bir durum oldu. Demokraside elbette yarışma olur. Kamplaştırıcı seçim yaşamayan sağduyulu bütün vatandaşların rahatsız olduğunu düşünüyorum. Baktığınızda bu konuda en büyük görev Başbakana düşüyor. Bu ötekileşme giderek artıyor. Bu Türkiye bakımından kaygı duyduğum bir konu" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ciddi problemlerle karşı karşıya olduğunu belirten Çetin, "Dış politikada ciddi problemlerimiz var. Komşularımızla ilişkilerimiz inanılmaz boyutlara ulaştı. El Kaide'nin elemanları Suriye'den Niğde'ye gelebiliyor. Seçim kampanyası içinde bu konular kaybolup gidiyor. Bunun yanında bu seçim aslında bir anlamda genel seçim havasına dönüştü. Bunun ülke bakımından önemi şu ki, iktidara uyarıya ihtiyaç var. Giderek bir çıkmaza doğru ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının önemine değinen Çetin, "Basın doğru haberi yazmakla görevli bir kurumdur. Basın mensupları bir grubun, partinin militanı olamaz. Tarafsız, objektif haberi vermek onların görevidir. Bugün medyada kamplaşmış durumda. 'Benim medyam, senin medyan' diye sözlerin kimseye yararı olmaz" diye konuştu.

CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Çilsal da, "Hikmet Çetin siyasetin marka isimlerinden birisi. İnşallah seçim sonuçları hayırlara vesile olur" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hikmet Çetin'den Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement