HEDEP Eş Genel Başkanlarından Cumhuriyet'in Demokratikleştirilmesi Çağrısı - Son Dakika
Politika

HEDEP Eş Genel Başkanlarından Cumhuriyet'in Demokratikleştirilmesi Çağrısı

HEDEP Eş Genel Başkanlarından Cumhuriyet\'in Demokratikleştirilmesi Çağrısı

HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle ortak açıklama yaparak, Cumhuriyet'in demokratikleştirilmesinin tarihsel bir görev olduğunu vurguladı. Açıklamada, ikinci yüzyıla girerken demokratik Cumhuriyet'in inşasının önemine dikkat çekilerek, Kürt sorunu ve diğer halklar ve inançlar sorununun demokratik Cumhuriyetle çözüleceği belirtildi. Ayrıca, demokrasiyle taçlandırılmış Cumhuriyetin bölgedeki tarihsel sorunların çözümüne yardımcı olacağı vurgulandı ve birlikte demokratik Cumhuriyetin inşa edilmesi çağrısı yapıldı.

29.10.2023 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan tarafından, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle yapılan ortak açıklamada, "Cumhuriyet'i demokratikleştirmek tarihsel görevimizdir. Cumhuriyet, bir yüzyılı geride bıraktı. İkinci yüzyıla girerken onu bir demokratik Cumhuriyet olarak yeniden inşa etmek tarihsel bir görev olarak önümüzde duruyor" denildi.

HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü nedeniyle ortak yazılı açıklama yaptı. Hatimoğulları ve Bakırhan'ın açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet'i demokratikleştirmek tarihsel görevimizdir. Cumhuriyet, bir yüzyılı geride bıraktı. İkinci yüzyıla girerken onu bir Demokratik Cumhuriyet olarak yeniden inşa etmek tarihsel bir görev olarak önümüzde duruyor. İlk yüzyılın en önemli ve temel eksiği demokratik nitelikten yoksunluk olmasıydı. Kültür, inanç, kimlik farklılıklarının eşit yurttaşlık temelinde özgür ve saygın yaşanamamasıydı, tekçi zihniyetin hakimiyetiydi. Bu nedenle Kürt sorunu demokratik ve barışçıl yollarla çözülmedi, çözülemedi.

İkinci yüzyıla girerken demokratik Cumhuriyet'in inşası; özgür yurttaş ve demokratik ulusun inşasının anahtarıdır. Başta Kürt sorunu olmak üzere halklar ve inançlar sorunu demokratik Cumhuriyetle çözülür.

Türkiye'de demokrasiyle taçlandırılmış Cumhuriyet Kürt, Türk, Arap, Ermeni, Yahudi, Fars, Süryani ve diğer tüm Orta Doğu halklarının barış içinde yaşamasını mümkün kılarak bölgedeki tarihsel sorunların çözümüne yardımcı olacaktır.

Gelin, ilk yüz yıldan dersler çıkaralım. Bir yüz yılı daha heba etmeden bütün halkların ve inançların, ezilen ve sömürülenlerin demokratik ortam ve zeminde, eşit ve saygın yurttaşlar olarak yaşamalarını sağlayacak demokratik Cumhuriyeti hep birlikte inşa edelim."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika HEDEP Eş Genel Başkanlarından Cumhuriyet'in Demokratikleştirilmesi Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement