Hdp Eş Başkanı Tuncel Kapatılmasını İstediği Tesisi Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Başkanı Tuncel Kapatılmasını İstediği Tesisi Ziyaret Etti

Hdp Eş Başkanı Tuncel Kapatılmasını İstediği Tesisi Ziyaret Etti

HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Muğla’nın Yatağan ilçesinde enerji ve maden işçileri tarafından Yatağan Termik Santrali önüne kurulan ve 165. gününde olan direniş çadırını ziyaret etti.

27.02.2014 14:21

HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Muğla'nın Yatağan ilçesinde enerji ve maden işçileri tarafından Yatağan Termik Santrali önüne kurulan ve 165. gününde olan direniş çadırını ziyaret etti.

30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Muğla'ya gelen HDP Eş Başkanı Sabahat Tuncel, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile bu santrallere kömür temin eden linyit yataklarının özelleştirilme sürecini durdurmak için enerji ve maden işçileri tarafından kurulan direniş çadırını ziyaret etti. Yatağan Termik Santrali önünde kurulan çadırda işçi temsilcileri ve yaklaşık 20 işçinin karşıladığı Tuncel'e ziyareti esnasında HDP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Erdem ve partililer eşlik etti. Enerji ve maden işçileri ile bir süre sohbet eden Tuncel, HDP olarak termik santrallerin kapatılması gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Özelleştirme aynı zamanda işçi kıyımı anlamına gelmektedir. Biz Halkların Demokrasi Partisi olarak hem ekolojik bir yaşam hem Türkiye'nin bu olanaklarının halklar için kullanılmasını düşünüyoruz. Burada temel sorun daha örgütlü bir mücadele içerisinde olmak. Meclis'te görüşülmekte olan eğitim yasası, o da eğitim alanını özelleştiriyor. Yüz binden fazla öğretmen işinden olacak, bu çok ciddi bir sorun. Gündemde sadece dershanelerin kapatılması kısmı görülüyor. Netice itibari ile bizim durduğumuz nokta belli, en fazla sizin mücadelenizi görünür nasıl kılabiliriz, nasıl geliştirebiliriz bu önemli. Biz sizlerin mücadelenizi destekliyoruz. Biz Halkların Demokrasi Partisi olarak bu tesislerin kapatılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü topluma, çevreye zarar veriyor. Ama şöyle buradaki işçilerin, emekçilerin de başka alanlarda istihdam edilmesi gerekli, böyle bir sorun var. Yani yenilenebilir enerji, çevreye daha az zarar veren tesisler kurulabilir. Biz ekolojistler bu konularda çok radikaliz" dedi.

Tuncel, işçi temsilcileri ile bir süre görüştükten sonra direniş çadırı ziyaretçi defterini imzalayarak Milas ilçesine geçti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Eş Başkanı Tuncel Kapatılmasını İstediği Tesisi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement