Has Partili İl Başkanından Uludere Olayına Farklı Bakış - Son Dakika
Politika

Has Partili İl Başkanından Uludere Olayına Farklı Bakış

Has Partili İl Başkanından Uludere Olayına Farklı Bakış

Kocaeli'nde MHP İl Başkanı Celalettin Yaylak'ı ziyaret eden HAS Parti Kocaeli İl Başkanı Erol Pekcan, Uludere'de meydana gelen olayla ilgili, "Benim babam da zamanında kaçakçılık yaptı.

04.01.2012 15:46

Kocaeli'nde MHP İl Başkanı Celalettin Yaylak'ı ziyaret eden HAS Parti Kocaeli İl Başkanı Erol Pekcan, Uludere'de meydana gelen olayla ilgili, "Benim babam da zamanında kaçakçılık yaptı. Bu insanları en iyi ben anlayabilirim" dedi.

Hazırladıkları "Yeni Türkiye-Yeni Siyaset İçin Yeni Anayasa" kitapçığını siyasi partilere dağıtan HAS Parti İl Başkanı Erol Pekcan, son ziyaretini MHP İl Başkanı Celalettin Yaylak'a gerçekleştirdi. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Pekcan, "Yeni anayasa insan odaklı olmalıdır. Bizler çıkacak olan yeni anayasanın insana değer veren yapıya kavuşmasını istiyoruz. Artık seçim barajının aşağı çekilmesi istiyoruz. AK Parti daha önce kendisine böyle istiyordu. Şimdi yukarıdan bakınca, 'Böyle daha

iyi' diye düşünüyor. Hukukun üstünlüğü olan ve herkesin eşit olduğu bir anayasa yapılmasını istiyoruz. Daha demokratik ve güçlü bir anayasa istiyoruz. Çoban ile şehirdeki herkes eşit haklarla yargılanmalı ve ayrımcılık olmamalıdır" dedi.

Uludere'de yaşanan olaydan dolayı üzüntü içinde olduğunu belirten Pekcan, "Benim babam da zamanında kaçakçılık yaptı. Bu insanları en iyi ben anlayabilirim çünkü ben de Doğu'da büyüdüm. Bu yüzden bu olaydan dolayı üzüntü içindeyim. Bunu yapanlar bulunup cezalandırılmalıdır" diye konuştu.

MHP İl Başkanı Yaylak ise yeni anayasa konusunda Pekcan'a katıldığını belirterek, "Uludere olayına ben farklı gözle bakıyorum. Burada güvenlik güçleri görevini yaptı. Bu insanları zan altında bırakmak doğru değil. Yapılan çalışmayı yerinde olarak görüyoruz. Bu insanlar zaten kaçak yollarla kanunsuz işler yapıyor. Neyin ne olduğu tam olarak belli değil. Elbet zafiyet varsa ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Has Partili İl Başkanından Uludere Olayına Farklı Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement