Gürsel Tekin'den Cumhurbaşkanı Gül'e çağrı - - Son Dakika
Politika

Gürsel Tekin'den Cumhurbaşkanı Gül'e çağrı -

Gürsel Tekin\'den Cumhurbaşkanı Gül\'e çağrı -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanı, bu olup bitenlerin tamamı, yargıyı çürütme, çökertme operasyonudur.

23.01.2014 14:10

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanı, bu olup bitenlerin tamamı, yargıyı çürütme, çökertme operasyonudur. Bu HSYK kararını önünüze geldiği gibi göndermezseniz, 76 milyon yurttaşın sorumluluğu sizin boynunuzda olacaktır" dedi.

Tekin, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı seçim ofisinde ziyaret etti.

Yerel seçimlerde vatandaşların beklentilerinin daha çok kentteki sorunlar olduğuna dikkati çeken Tekin, bugünkü siyasal koşullarda bunları konuşmak ve projeleri anlatmanın biraz daha zorlaştığını savundu.

Yavaş'ın belediyecilik tecrübesini herkes tarafından bilindiğini ve takdir edildiğini anlatan Tekin, "Mucizeler yaratmış birisi, umut ediyorum aynı başarıyı inşallah Ankara'nın beklentileri doğrultusunda kullanacaktır, o konuda hiç kuşkumuz yok. Çok ciddi projeleri var" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Daha çok yolsuzluk ortaya çıkacak demiştiniz. Neye dayanarak söylediniz, elinizde bilgi ve belge var mı?" yönündeki sorusu üzerine Tekin, "Deveye demişler 'boynun niye eğri, o da nerem düzgün ki' demiş. Doğrusu bunun için belgenin, bilginin olmasına gerek yok. Tabii ki belgeler, bilgiler var" değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında, İz­mir Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı­nın Ada­let Ba­kan­lı­ğı Müs­te­şa­rı ta­ra­fın­dan telefonla aranmasına ilişkin tuttuğu tutanağı okuduğunu anımsatan Tekin, Müsteşar'ın bakan adına aramayı yaptığını, bu yüzden konuşmayı Bakan konuşması olarak değerlendirdiğini söyledi.

Tekin, şunları söyledi:

"Bir bakanın, bir savcıyla konuşması dehşet verici. Ne diyor, savcı, namuslu bir savcı belgeleriyle, bilgileriyle süreci belli bir noktaya getirmiş, gece yarısı arıyor 'bu soruşturmayı durduracaksın' diyor. Haklı olarak hukuk terbiyesi almış bir savcı bunu tuta alıyor. O tutanağa baktığımızda Türkiye'de yolsuzluğun, rüşvetin hangi boyutta olduğunu hepimizin görmesi gerekiyor. Bu soruşturma kime kadar gidecekti? 'Bunu durdurmazsan sonucu ağır olur' demek, herhalde yolsuzluğun, hırsızlığın ne kadar somut olduğunun göstergesidir, diye düşünüyoruz."

Söz konusu savcının görev yerinin değiştiğinin hatırlatılması üzerine ise Tekin, "Bu ülkede yolsuzluğun üzerine gitmek bir suç haline dönüştü" ifadesini kullandı.

-Cumhurbaşkanına çağrı

HSYK ile ilgili düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'na geldiğini anımsatan Tekin, halk oylaması sırasında ise CHP'nin itiraz ettiği maddeler arasında HSYK ile ilgili olan madde de bulunduğunu söyledi.

"İki maddeyi çıkarın 24 maddeyi getirin geçirelim" dediklerini ancak iktidar partisinin buna yanaşmadığını savunan Tekin, aynı durumu anayasa değişikliği sırasında da yaşadıklarını aktardı.

Yargıda sıkıntılar olduğunu ve bunları yıllardır dile getirdiklerini bildiren Tekin, "Bütün bu itirazlarınızın sonrasında neden 17 Aralık'tan sonra buna ihtiyaç duydunuz? Ayın 17'sindeki ve 18'indeki soruşturmalar devam etmiş olsaydı, yani bugün Bakanlar Kurulu'ndaki ismi zikredilen Bakanların çocukları, gidip yargıya hesap verseydi bunları tartışmamış olacaktık" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Silivri'deki dramı anlatmak için burayı "toplama kampı" olarak nitelediğini anımsatan Tekin, bu açıklamanın üzerinden 12 saat sonra Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekenin Ankara'ya ulaştığını ileri sürdü.

Tekin, "Şimdi bu kadar yolsuzluğun, rüşvetin, tapelerin, dosyaların olduğu yerde 4 Bakanın fezlekesinin halen açılmamasının arka planında yolsuzluğun olduğuna inanmayacak mısınız? Tüm bunlara baktığımızda bu iktidar çürümüştür, suçüstü olmuştur. Bütün yolsuzluklarını yeni bir düzenleme ile kapatmak istiyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bir çağrıda bulunmak istediğini belirten Tekin, şunları kaydetti:

"Hatırlayın; Sayın Cumhurbaşkanını siyasetten men etmek için bir yasa gelmişti. Sayın Cumhurbaşkanı çıktı CHP'yi tarif etti. 'Anamuhalefet bunun gereğini yapar' demişti. Evet, anamuhalefet bunun gereğini yaptı, CHP, Anayasaya aykırı olduğu için Anayasa Mahkemesine götürdü ve Sayın Cumhurbaşkanının kapanmış siyasal sürecinin önünü açtı. Sayın Cumhurbaşkanı, bu olup bitenlerin tamamı, yargıyı çürütme, çökertme operasyonudur. Bu HSYK kararını önünüze geldiği gibi göndermezseniz 76 milyon yurttaşın sorumluluğu sizin boynunuzda olacaktır. Nasıl ki CHP'ye çağrı yaptınız, gereğini yaptıysa bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak size çağrıda bulunmak istiyorum. Türkiye'nin yargısına sahip çıkın. Belli ki eşkıyalık sistemi ile bu geçecek, geçtiğinde Cumhurbaşkanının Anayasa Mahkemesine gitmeden geri göndermesini talep ediyorum. Umut ediyorum ki o talep de yerine gelir."

-"Mansur Yavaş, CHP'nin ilkelerini kabul etmiştir"

Seçim ofisinden ayrılışında bir gazetecinin, Mansur Yavaş'ın önceki açıklamalarında "Ben partimi satmam" dediğini hatırlatarak, değerlendirmesini sorması üzerine ise Tekin, "Geçin onları. Ona girerseniz, Sayın Başbakanla ilgili, AKP iktidarı ile ilgili size öyle şeyler söylerim ki saatlerce anlatırım. Şu anda Mansur Bey, bizim büyükşehir belediye başkan adayımızdır. CHP'nin ilkelerini kabul etmiştir ve adayımızdır. Önümüzdeki seçim sürecinde çok başarılı sonuçlar alacağız" yanıtını verdi.

Muhabir: Barış Gündoğan

Yayınlayan: Cemil Kartal

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gürsel Tekin'den Cumhurbaşkanı Gül'e çağrı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement