Gürkan AKP'yi Eleştirdi - Son Dakika
Politika

Gürkan AKP'yi Eleştirdi

Gürkan AKP\'yi Eleştirdi

DSP'li Gürkan: "Bölücü Terör Örgütü Ile Referandum İçin Pazarlık Yapılıyor"

26.08.2010 18:07

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, bölücü terör örgütü ile bu referandum için pazarlık yapıldığını söyledi. Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Erol Tuncer ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit ile birlikte Kırıkkale'ye gelen Gürkan, Türkiye'nin daha kötü duruma gelmemesi için 'hayır' oyu kullanacaklarını söyledi.

Kırıkkale'de esnafları gezen ve DSP Kırıkkale il binasında basın açıklaması yapan Uluç Gürkan yaptığı açıklamada, "Bölücü terör örgütü ile bu referandum pazarlık yapılıyor, görüşülüyor. Başbakan müthiş öfkelendi. 'Bunu söyleyen şerefsizdir' dedi. Sonra 'hükümet değil ama devlet görüşüyor' dedi. Neden?, ne demek istedi?. Sonra 'istihbarat kurumları' dedi. Peki ya bu istihbarat kurumları kiramı aldı. İstihbarat kurumları Başbakanın onayı ve izni olmadan bu görüşmeleri yapabilirler mi?. Görüşülürmü? istihbarat kurumları bakırmı, bakar. Ama bir şartla. Şimdi diyorlarki eskiden de DSP koalisyon hükümeti döneminde de görüşüyordu. Peki siz o görüşmeden sonra Abdullah Öcalan'ın avukatlarını yanına çağırıp. İmralı'da basın toplantısını yaptığına DSP iktidarında hiç tanık olduğunuz mu?. Her hafta adam basın toplantısı yapıyor, avukatlarını çağırıyor. Onlarla görüşüyor. Avukatları ona tercüman oluyorlar. Mikrofon oluyorlar, megafon oluyorlar. Ne derseniz deyin, böyle bir şey olabilir mi?. Bir müebbet hapis hükümlüsü böylesine konuşabilir mi?. Bu özgürlüğü nerden alıyor?. Şam'da iken yapamıyordu İmralı'da yaptıklarını. Bu imkanı nasıl sağladınız?, niye sağlıyorsunuz?. Bakın bir ara gidemiyor, götürecek tekne her neyse bozuk dediler. Sonunda gitmişler, Adalet Bakanlığı kiralamış. Bizden aldığı vergilerle adalet bakanlığı tekneyi kiralama hakkını nerden alıyor?. Avukatları çok meraklısıysa ödesinler parasını gitsinler" dedi.

DSP Genel Başkan yardımcısı Uluç Gürkan ve beraberindekineler daha sonra Kırıkkale'nin Cumhuriyet, Zafer ve Ankara Caddesinde bulunan esnafları ziyaret edip, 12 Eylül'de yapılacak referandumda Türkiye'nin daha kötüye gitmemesi için hayır oyu kullanmalarını istediler, hayır'lı işler dileğinde bulundular.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Gürkan AKP'yi Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement