Gümrük Bakanı Tüfenkci, İpsala Gümrük Kapısı'nda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Politika

Gümrük Bakanı Tüfenkci, İpsala Gümrük Kapısı'nda İncelemelerde Bulundu

Gümrük Bakanı Tüfenkci, İpsala Gümrük Kapısı\'nda İncelemelerde Bulundu

İpsala Gümrük Kapısı’nda incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük sahasında yılsonu itibariyle yenileme çalışmalarının başlayacağını söyledi.

02.08.2017 18:42

İpsala Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük sahasında yılsonu itibariyle yenileme çalışmalarının başlayacağını söyledi.

İpsala Belediyesi ve AK Parti İpsala İlçe Başkanlığı ziyaretinden sonra Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapılarından biri olan İpsala Gümrük Kapısı'na giden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük sahasında incelemelerde bulundu. Gümrükte sıra bekleyen gurbetçiler ve vatandaşlarla da sohbet eden Tüfenkci, gümrüğün çalışmaları hakkında vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. İpsala Gümrük Kapısı'nda sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren gurbetçiler ve vatandaşlar, Yunanistan Kipi Sınır Kapısı'nın küçük olması nedeniyle zor şartlar altında yurt dışına çıkış yaptıklarını söyledi. Tır sürücüleriyle de sohbet eden Tüfenkci, bir süre saha içinde incelemeler yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İpsala Sınır Kapısı modern hale gelecek

İpsala Sınır Kapısı'nda yılsonu itibariyle yenileme çalışmalarının yapılacağını söyleyen Bülent Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Müsteşarlarımızla birlikte Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapımızı yerinde inceleyip, varsa bir sıkıntı neler yapılabileceğini yerinde görmek istedik. Özellikle gurbetçi girişleri nedeniyle kapımızda herhangi bir tıkanıklık olup olmadığı konusunda bilgiler almak istedik. İpsala Sınır kapımızı biz yeniden modernize ediyoruz. Yeniden yapacağız. Onunla ilgili proje ihalesi yapıldı. 2017 yılının sonuna doğru proje ihalesinin süresi bitecek. 2018 başında da inşa başlayacak. İpsala Sınır Kapısı, Yunanistan'a açılan bir kapımız. Burada biz ne kadar modern bir kapı yaparsak yapalım, Yunan tarafının da aynı modernlikte bir kapı yapması lazım. Karşı tarafta alan biraz daha küçük. Biz hem ihracatımızı arttırmak, hem de yolcularımızın yoğun şekilde girişlerini rahatlamak için bu kapıyı tekrardan yenileyeceğiz. Şu an itibariyle yolcu giriş çıkışında herhangi bir yoğunluğumuz yok. Tır girişlerinde Yunan tarafından kaynaklanan bir takım sıkıntılar olduğunu öğrendik. Bu konuyu Yunan tarafı ile de görüşüp, hızlı bir şekilde ürünlerini teslim etmesini istiyoruz. Bu kapılarda ekstra bir bekleme olmasını istemiyoruz. Biz ticareti büyütmek istiyoruz. "

51 bin araç giriş yaptı

İpsala Sınır Kapısı'nın yoğun bir kapı olduğunu da dile getiren Tüfenkci, "2017 yılının ilk 7 ayında İpsala Sınır Kapısı'ndan ülkemize 51 bin 81 adet taşıt yurda giriş yapmış. Dolayısıyla geçen yılın aynı aynına göre 6 bin 31 araç fazlalığı oluşmuş. Bizler bu yoğunluktaki bir kapıda sıkıntı yaşanmaması için İpsala Gümrük Kapısı'nda yeniden bir yapılanma içine gireceğiz. Bu düzenlemeler olduktan sonra bu araç giriş sayıları da çok daha fazla olacaktır."

Tüfenkci, daha sonra ise vatandaşlarla sohbet edip, gümrük sahasında incelemelerde bulundu. Özellikle sırada bekleyen 2 otobüse binen Tüfenkci, yurda giriş yapan turist ve gurbetçilerle sohbet etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gümrük Bakanı Tüfenkci, İpsala Gümrük Kapısı'nda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement