Eski Bakan Güneş, Barış Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Eski Bakan Güneş, Barış Sürecini Değerlendirdi

Eski Bakan Güneş, Barış Sürecini Değerlendirdi

Eski İçişleri bakanlarından Hasan Fehmi Güneş, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

18.04.2013 15:56

Eski İçişleri bakanlarından Hasan Fehmi Güneş, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Ali Engin tarafından karşılanan Güneş, ziyareti sırasında çözüm sürecine değinerek, başından beri yanlış bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Köy Enstitüleri'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen bir etkinlik için kente gelen eski İçişleri bakanlarından Hasan Fehmi Güneş, CHP İzmir İl Başkanığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Ali Engin tarafından karşılanan Güneş, "Bizim parti kültürümüz, nereye gidersek gidelim önce parti merkezimizi ziyaret etmeyi gerektirir. Onun için İzmir İl Başkanımızı ziyaret ettim. Önümüzde yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Laik, demokratik cumhuriyetin devam edip etmeyeceği durumları var. Laik demokratik cumhuriyete dönük saldırılar var. Gündemimizde bunların ne kadarını önleyebiliriz onları tartışacağız. Hiç kuşkusuz bütün bunlar toplumun da gündemidir. Benim ne katkım olabilir, ne gibi yardımım dokunabilir, partimiz ne gibi çalışmalar yapıyor, onları görüşeceğiz. Toplumun bizden beklentisine, aydınlık bir Türkiye'de yaşamak isteyen toplumun bize dönük beklentilerine cevap verecek hazırlık içerisinde olmalıyız" diye konuşdu.

Ziyarette yürütülen çözüm süreciyle ilgili de değerlendirmede bulunan Hasan Fehmi Güneş şunları söyledi:

"Çözüm süreci başından beridir, son derece yanlış bir şekilde ilerlemektedir ve bunu hiç doğru bulmuyorum. Eğer amaç tam anlamıyla bir huzur ve barış ortamı yaratmak, terörü sona erdirmek ise, zaten bu terörü yaratan teröristle pazarlık yapamazsın. Adam zaten kavga ve kaos ortamı istiyor, ondan besleniyor. Bunların hangi sözüne güvenebilirsin. Eğer birilerini ikna etmen gerekiyorsa sen o bölgenin halkını ikna edeceksin. Onlarla birlikte bir süreci yöneteceksin. Ama bunlar kimsenin bilmediği bir şekilde teröristle pazarlık etmeye devam ediyor, bugün verilen sözlerin tutulacağının garantisi ne, bu güven nereden geliyor anlamak mümkün değil. Sadece silahlı mı, silahsız mı çekilecekler o tartışılıyor. Ondan önce bölgeye demokrasi götürmek için ne yapılabilir onu konuşmalısınız. Bölgedeki ortamı yaşayan insanların fikirlerini beyan edebileceği duruma getirirsiniz. Onlarla konuşursunuz. Devletten ne bekliyor, ne istiyor ona bakarsınız. Bölünme projesini öteden beri savunan, destek veren, silah ve para verenler ona katkı yapanlar bir şeyi hedefliyorlardı. Toplumsal çatışmayı, Türk-Kürt toplumsal çatışmasını. Zaten bu teröristlerin başka bir amacı da yoktu. Çözüm süreci derken toplumu ikiye bölmek, farklı düşünceleri barış istemeyenler diye lanse etmek son derece yanlıştır. Herkesin bu konuda duyarlı olması lazım. Biz örgüt olarak bu konuda son derece duyarlıyız. Biz bu konuda elimizden geleni yapacağız. Buna mani olacağız."

Güneş'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de, duayen bir siyasetçiyi ağırladıklarını belirterek "Kendisinin görüş ve desteği bizim için çok önemli. Olgun ve yerinde tespitleri bizlere de yol gösterecektir. Nezaket göstererek il başkanlığımızı ziyaret etmesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

(AÖ/AAA) - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Eski Bakan Güneş, Barış Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement