Erdoğan, KESK'in Masayı Terketmesini Eleştirdi - Son Dakika
Politika

Erdoğan, KESK'in Masayı Terketmesini Eleştirdi

Erdoğan, KESK\'in Masayı Terketmesini Eleştirdi

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu Başkanlığında Memur Sendikaları Yöneticileri Bir Araya Geldi. Sendikalar İsteklerini Hükümet'e İletecek.

16.08.2008 15:00

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında memur sendikaları yöneticileri bir araya geldi. Sendikalar isteklerini Hükümet'e iletecek. Hükümet de bu talepleri değerlendirip cevabını verecekti. Bu önemli toplantı başladıktan 10 dakika sonra KESK Genel Başkanı Sami Evren 'toplu görüşme masasının demokratik olmadığını, sendikaların dışlandığını ve tek taraflı davranıldığını' söyleyerek toplantıyı terketti.

KESK'in oturma eyleminden fotoğraflar

Toplantıdan çıkan KESK Başkanı, KESK üyeleri ile birlikte dün geceyi Ankara'da Milli Müdafaa Caddesi'nde oturma eylemi yaparak geçirdi. Sendika yetkilileri 'ya anlaşma ya eylem' sloganı attı. İşte bu eylem bugün Başbakan Erdoğan'ın da gündemindeydi. Hükümet'in önerdiği memur maaş zamlarını açıklayan Başbakan Erdoğan konuyu KESK'in toplantıyı terketmesine getirdi. Ve 'Bunlar hiçbir işveren olmamış. Üstelik daha toplantının 10. dakikasında masadan kalkılır mı. Oturup bekleseler Hükümeti'mizin önerilerini duysalar olmaz mıydı. Bu işler böyle olmaz. Sokaklarda yürümekle bu işi çözemezsiniz' diyerek KESK'in toplantıyı terketme ve sokaklara çıkma eylemini eleştirdi.

Şimdi gözler Pazartesi günü yenüden başlayacak toplu görüşme toplantılarına çevrildi. KESK'in dışındaki sendika yöneticileri Başbakan'ın açıkladığı zamlar hakkında, 'Teşekkür ediyoruz...Ancak biz bazı isteklerimizi masada yine dile getireceğiz' derken KESK'in ne yapacağı ise henüz belli değil...

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Erdoğan, KESK'in Masayı Terketmesini Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement