Elibol: "Yeni Türkiye'ye Yeni Anayasa Yakışır" - Son Dakika
Politika

Elibol: "Yeni Türkiye'ye Yeni Anayasa Yakışır"

Elibol: "Yeni Türkiye\'ye Yeni Anayasa Yakışır"

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, paralel yapı ve uluslararası şebekelerin Türkiye baronlarının AK Parti’nin anayasayı değiştirecek milletvekili sayısına ulaşmaması için kapı kapı dolaşarak oyları bölmeye çalıştıklarını belirterek, özellikle sağ seçmenin bu tuzağa düşmemesini istedi.

15.05.2015 15:31

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, paralel yapı ve uluslararası şebekelerin Türkiye baronlarının AK Parti'nin anayasayı değiştirecek milletvekili sayısına ulaşmaması için kapı kapı dolaşarak oyları bölmeye çalıştıklarını belirterek, özellikle sağ seçmenin bu tuzağa düşmemesini istedi.

Seçim çalışmalarını Pursaklar ilçesinde sürdüren AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, hasta ve özürlü vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Nuri Elibol, paralel yapı ve baronların sağ seçmenin oylarını bölmek için kapı kapı dolaştığını kaydederek, Türkiye'nin önündeki 4 yılın heba olmasını istediklerinin altını çizdi. Yeni Türkiye'ye yeni bir anayasa yakışacağını ifade eden Nuri Elibol, "Bizim derdimiz yeni Türkiye'ye yakışacak yeni bir anayasayı yapabilecek sayıda milletvekili ile bu seçimi tamamlamak. Biz Türkiye'nin 4 yılının heba olmasını istemiyoruz. Yeni Türkiye'ye yeni anayasa yakışır" dedi.

Türkiye'nin önündeki 4 yılın heba olmaması gerektiğini, paralel yapı ve baronların ise bunu engellemek için çaba harcadıklarını kaydeden Elibol, "Biz bu 4 yılın kaybedilmesini istemiyoruz. Önümüzdeki 4 yılda Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni bir anayasa yapma ihtiyacı çok açık ortada. Biz milletimizden yeni anayasa yapabilecek ölçüde bir destek istiyoruz. Birileri de bunu bildiği için kapı kapı dolaşıp sağın oylarını bölmeye çalışıyor. Paralel yapı ve bazı odaklar bizim kitlemizi, sağ seçmen kitlesini kapı kapı dolaşıp 'AK Parti'ye oy vermeyin. ya Saadet Parti, ya Büyük Birlik Partisi ya da MHP'ye oy verin' diyorlar. Türkiye'deki güç odaklarının, uluslararası şebekelerin Türkiye'deki temsilcisi olan baronlarda sola ve liberallere 'üç oyunuz varsa birisini HDP'ye verin AK Parti'ye vermeyin' diyorlar. HDP barajı geçsin ki, AK Parti tek başına anayasa yapacak sayıya ulaşmasın, dertleri o. Yani PKK terör örgütünün sözcülerinin Meclis'e gelmelerine bile razılar. Bunun propagandasını yapıyorlar" diye konuştu.

HDP'nin barajı aşıp Meclis'e girme imkanının olmadığını ve HDP'nin terör örgütünün temsilciliğinden vazgeçmediğini söyleyen Elibol, "HDP'nin barajı aşması demek terör örgütün Meclis'e resmi olarak gelmesi anlamına geliyor. Barajı aşan bir Demirtaş'ı Meclis'te kimse tutamaz. Demirtaş'ın bir elinde silah, bir elinde barış güvercini var. Demirtaş'ın kardeşi şuanda Kandil'de terör faaliyetine devam ediyor, kendisi de burada siyaset yapıyor. Bu ailenin hangi yüzüne güvenelim, dağdaki terörist yüzüne mi, burada elinde barış güvercini olan yüzüne mi? Kardeş nutukları atan, 'Türkiye'de kardeşlik olmalı' diyen Demirtaş'a mı güvenelim, Kobani olaylarını provoke ederek bir gecede 50-60 kişinin ölümüne neden olan Demirtaş'a mı itibar edelim?" şeklinde konuştu.

Liberallere ve sol seçmene de seslenen Elibol, "Asla böyle bir tuzağa düşmeyin. Baronlar HDP'yi barajı aşırmaya çalışıyorlar. Türkiye'de bir koalisyon rüyası görenler HDP'ye barajı aştırmaya çalışıyorlar. Türkiye'de bir koalisyon asla olmayacak. Ama HDP barajı geçerse Türkiye'nin çok lehine olmayacak. Çözüm sürecinin aleyhine olacak. HDP barajı aşarsa çözüm sürecinin içine dahil etmek artık mümkün değil. Sağ seçmene sesleniyorum, oylarınızı bölmeyin. Paralel yapıya, baronlara, bir takım aktörlere bakarak oyunuzu bölmeyin. Onların derdi sağın oylarını bölmek, sağın tek başına bir anayasa yapabilecek bir güçte iktidara gelmesini engellemek. Sağ seçmen, muhafazakar seçmen asla böyle bir tuzağa düşmemelidir. Yoksa Türkiye önündeki 4 yılını heba eder. Biz o 4 yılı kazanmak istiyoruz, yeni Türkiye'ye yeni anayasa yakışır" ifadelerini kullandı.

ELİBOL'DAN SEÇİM OFİSİ AÇILIŞINA DAVET

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Turgut Özal Mahallesi Melih Gökçek Bulvarı 1940. Cadde, 81/3 Ostim Yenimahalle'de Cumartesi günü 17.00'de yapılacak seçim ofisinin açılışına tüm Ankaralıları davet etti. AK Parti'nin önde gelen isimlerinin de katılacağı seçim ofisi açılışı için Elibol, "Tüm vatandaşlarımızı seçim ofisimizin açılışına davet ediyorum, açılışımızda birlikte olalım" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol: 'Yeni Türkiye'ye Yeni Anayasa Yakışır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement