Elibol: Kullanılmayan Her Oy Hdp'nin Ekmeğine Yağ Sürer" - Son Dakika
Politika

Elibol: Kullanılmayan Her Oy Hdp'nin Ekmeğine Yağ Sürer"

Elibol: Kullanılmayan Her Oy Hdp\'nin Ekmeğine Yağ Sürer"

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, 7 Haziran seçimlerinde oy kullanacak seçmenleri mutlaka sandığa gitmeleri konusunda uyarıda bulurken, kullanılmayan her oyun HDP’nin ekmeğine yağ süreceğini açıkladı.

03.06.2015 17:09

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, 7 Haziran seçimlerinde oy kullanacak seçmenleri mutlaka sandığa gitmeleri konusunda uyarıda bulurken, kullanılmayan her oyun HDP'nin ekmeğine yağ süreceğini açıkladı. Koalisyon ihtimalini de değerlendiren Elibol, bir koalisyon olması durumunda Türkiye'nin bütün kazanımlarını kaybedeceğini ve eski günlerine yeniden döneceğini söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Keçiören ve Pursaklar'da düzenlenen sevgi yürüyüşlerine katılan AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, milletvekili adayları ile birlikte vatandaşlara karanfil dağıttı.

"KULLANILMAYAN HER OY HDP'NİN EKMEDİĞİNE SAY SÜRER"

Bütün vatandaşları 7 Haziran seçimleri için oy vermeye davet eden Nuri Elibol, kullanılmayan her oyun HDP'nin barajı aşmasına neden olacağını ifade ederek, "Bir oy dahi çok kıymetli, herkes sandığın başına gitsin ve oyunu kullansın. Bilsinler ki, sandığa gidip oyunu kullanmayan her vatandaş terör örgütünün sözcülüğünü yapan HDP'nin ekmeğine yağ sürer. Sandıkta oy kullanma oranı ne kadar yüksek olursa HDP'nin barajı aşması da o kadar zorlaşır" dedi.

"Daha sonra 6-7 Ekim'de olduğu gibi Kur'anlar yakılırsa, Atatürk büstleri kırılırsa, Mehmetçiğe tekrar kurşun sıkmaya başlanırsa o sandığa gitmeyen ve oy kullanmayanların bu işte vebali olur" açıklamasında bulunan Elibol, herkesin mutlaka sandığa gitmesi ve oyunu kullanması gerektiğinin altını çizdi.

"EĞER BU ÜLKE BİR KOALİSYONA MAHKUM OLURSA BÜTÜN BİRİKİMLERİNİ KAYBEDER"

Ülkenin çıkarları, milletin rahatı ve huzuru için sandıktan bir koalisyon çıkmaması gerektiğini kaydeden Elibol, "HDP hariç kime veriyorlarsa versinler ama asla bir koalisyon çıkmasın. Bu ülkenin çıkarı bunu gerektiriyor. Olacaksa CHP tek başına iktidar olsun, olacaksa MHP tek başına iktidar olsun, olacaksa AK Parti tek başına iktidar olsun ama seçmenlerimiz asla bu ülkeyi koalisyona mahkum etmesinler. Eğer bu ülke bir koalisyona mahkum olursa bütün birikimlerini kaybeder. Rahmetli Menderes'in birikimlerini darbeler yedi bitirdi, rahmetli Turgut Özal'ın yıllarca çalışıp Türkiye'yi getirdiği seviyeyi de 1999-2001 koalisyonu mahvetti. Şimdi de 13 yıldır iyisiyle kötüsüyle Türkiye'nin epey bir birikimi oldu. Pazar günü bir koalisyon çıkarsa Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarının oluşturduğu birikimi, Türkiye'nin kazanımlarını koalisyon 1 yıl içinde bitirir, Bu ülke tekrar dışarıdan yönetilecek hale gelir. Dışarıdakilerin de derdi koalisyon olması" diye konuştu.

Dış güçler, İstanbul baronları ve terör örgütlerinin Türkiye'de koalisyon olmasından yana olduklarını ifade eden Elibol, "Dış güçler dış politikayı ve ekonomiyi istedikleri gibi yönlendirirler, içerideki patronlar da hükümeti istedikleri gibi pijama ile karşılayıp, istediklerini yaparlar, paralel yapı gibi vesayet odakları da zayıf hükümetler zamanında vesayetlerine tekrar kavuşmak için hükümetleri yönetirler. Seçmenlere tavsiyem, asla bir koalisyona müsaade etmesinler. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için asla bir koalisyona izin vermemeliyiz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ ESKİ TÜRKİYE'YE DÖNDÜRMEK İSTEYEN BİR ÜST AKIL VAR"

Türkiye'nin dışarıdaki düşmanlarının, Türkiye'nin büyümesini, kalkınmasını, bağımsız bir savunma sanayisini, küresel projelerini istemeyen, bölgesel bir aktör olan ve küresel bir aktör olmaya doğru giden bir Türkiye'yi engellemek için seçimlerde yanlarına paralel yapıyı da alarak toplumsal yönelişlerin değiştirmek istediklerini ifade eden Elibol, "Ciddi algı operasyonları yapıyorlar bu seçimlerde. HDP'yi neredeyse demokrasinin teminatı gibi gösteriyorlar. Her şeyini teröre borçlu olan, teröre iç içe olan, bir kardeşi dağda olan, bu ülkenin askerine kurşun sıkan, binlerce Kürt'ün ölmesine sebep olan adam çıkmış 'bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz' diyor. Daha düne kadar PKK'ya ve onun uzantılarına ciddi bir mesafe koymuş olan bir medya patronu her gün kendi televizyon ve gazetelerinde HDP'yi manşet yapıyor. CHP'li Çanakkale Belediyesi belediyenin araçlarını HDP'ye tahsis etmiş. Burada bir üst akıl var, Türkiye'de 7 Haziran akşamı çıkacak tabloyu eski Türkiye'ye döndürmek isteyen bir üst akıl var" ifadelerini kullandı.

"DEMİRTAŞ VE KANDİL BİRLEŞTİLER ÖCALAN'I DIŞLIYORLAR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Hiç bir siyasi görüş düşmanımız olmayacak" dediğini belirten Elibol, "Daha düne kadar Doğu ve Güneydoğu'da sizin dışınızda siyasi faaliyet yürütmek isteyen herkese siz saldırıyorsunuz. Seçim çalışması esnasında 2 insanı öldürdünüz. Muhtar Vali'yi karşıladı diye öldürdünüz. Evine Türk Bayrağı asan birisini görünce alaşağı ediyorsunuz, evlerin kapılarına çarpı işareti koydunuz. Şimdi bunu nasıl söylüyorsun sen? 'Korkanlar bize oy vermesin' diyor, hepsinin ödü patlıyor sizden. Eskiden Kürtler derin devletten çekiyorlardı, şimdi sizden çekiyorlar. Siz normal demokratik bir parti değilsiniz ki. Siz terör örgütünün siyasi sözcüsüsünüz, milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. Demirtaş'ın çözüm sürecinden vazgeçtiğini biz biliyoruz. Demirtaş bu seçimlerden önce Amerika ve Almanya seyahati yaptı. Bu seyahatlerden sonra Demirtaş ve Kandil birleştiler Öcalan'ı dışlıyorlar" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol: Kullanılmayan Her Oy Hdp'nin Ekmeğine Yağ Sürer' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement