Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika
Politika

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sona Erdi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

07.08.2015 16:22

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Başbakan Başmüşaviri Emine Nur Günay, İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş ve ilgili bürokratlar katıldı.

Toplantıda konuşulan gündem maddeleri arasında, Eylül ayında Fed'den gelebilecek faiz artışının da olduğu belirtiliyor. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Eylül ayında Fed'den gelebilecek faiz artışı konusunda kimsenin endişelenmemesi gerektiğini belirtmişti.

Diğer bir gündem maddesinin ise hükümet ile memur konfederasyonları arasındaki toplu sözleşme olduğu tahmin ediliyor. Zam pazarlığı 3 Ağustos'ta başlamıştı.

Toplantının ilk bölümünde Bakanların katılımıyla ilgili bölüm yapıldı ve olağan değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda ilgili bakanlar konulara göre sunum yaptı ve Türk ekonomisinin içinde bulunduğu durum ve küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve etkileri değerlendirildi. Toplantıda, bazı sektörlerle ilgili değerlendirmelerin de yapıldığı öğrenildi.

Toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement