Dişli'nin Yeri İçin Çekişiyorlar - Son Dakika
Politika

Dişli'nin Yeri İçin Çekişiyorlar

Dişli\'nin Yeri İçin Çekişiyorlar

İstanbul -Silivri'deki Bir Arazinin İmar Tadilatı Karşılığında 1 Milyon Dolar Rüşvet Aldığı İddiaları Üzerine İstifa Eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin Yerine Yarın Atama Yapılması Bekleniyor.

16.09.2008 01:33

İstanbul-Silivri’deki bir arazinin imar tadilatı karşılığında 1 milyon dolar rüşvet aldığı iddiaları üzerine istifa eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin yerine yarın atama yapılması bekleniyor.

Dişli’nin yerine atanacak isimler arasında ’uzay ve havacılık’ alanında master yapan sanayici kökenli Konya Milletvekili Hasan Angı’nın adı öne çıktı. Bu görev için atamanın yapılacağı 50 kişilik MKYK’da ’ekonomist’ olmaması nedeniyle sıkıntı yaşayan AKP’de, Dişli’den boşalan ’Ekonomi İşleri Başkanlığı’ için, Angı gibi sanayici kökenli Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur ile Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu’nun adları da geçiyor. Dişli’nin yerine yapılacak atamanın, yarın akşamki AKP MYK toplantısına kadar yetiştirileceği ve yeni Genel Başkan Yardımcısının bu toplantıya katılımının sağlanacağı konuşuluyor. Dişli’nin yerine yapılacak atama konusunda adları öne çıkan Angı ve Uğur, AKP’nin MÜSİAD kökenli isimleri arasında yer alıyor. İTÜ Makina Fakültesi Uçak Mühendisliği’ni bitirdikten sonra yine İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Uzay ve Havacılık Dalı masteri yapan Angı, Konya Sanayi Odası Başkanlığı’nın yanı sıra MÜSİAD Konya Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği mezunu Uğur da Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı ve MÜSiAD’ın Balıkesir Şube Başkanlığı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Dişli'nin Yeri İçin Çekişiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement