Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru Kosova'da - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru Kosova'da

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru Kosova\'da

Kosova ile bilişim teknolojileri alanında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

02.05.2014 20:13

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Kosova temasları kapsamında yetkililerle bir araya geldi.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ile yaptığı ve basına kapalı görüşmeden sonra Koru, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile de bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı ile Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanlığı arasında, bilişim teknolojileri alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Koru, konuya ilişkin açıklamasında, "İleride de devam edecek bu tür işbirliklerine Türkiye olarak çok önem veriyoruz. Modern teknolojinin hayatımızı ve işimizi kolaylaştırmasında en üst noktaya gelmeye çalışıyoruz. Umarım Kosova da Türkiye'nin yardımları ile bu noktaya ulaşacaktır" diye konuştu.

Kendisini Kosova'da yabancı gibi hissetmediğini dile getiren Koru, dün Prizren'de birçok temasta bulunduğunu hatırlattı.

Yağcılar ise imzalanan mutabakat metninin, Kosova devlet kurumlarında teknoloji sisteminin ilerletilmesi amacını taşıdığını söyledi.

Daha sonra Kosova Dışişleri Bakan Yardımcısı Petrit Selimi ile görüşen Naci Koru, Türkiye ile Kosova arasındaki ikili istihdam anlaşmasının imza törenine katıldı.

Koru, burada yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin iyi olduğunu belirterek, Kosova için "dost ülke" ifadesini kullandı.

İmzalanan anlaşmaların iki ülke arasındaki ilişkileri daha güçlendirdiğini vurgulayan Koru, Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden olduğunu anımsattı.

Türk yetkililerinin diğer ülkelerle yapılan görüşmelerde de Kosova'nın bağımsızlığını sürekli gündeme getirdiğini belirten Koru, "Gittiğimiz konferans ve diğer farklı organizasyonlarda bu konuyu diğer ülkelere hatırlatıyoruz. 56 üyeli İslam Konferansı Örgütünün birçok üyesi Kosova'nın bağımsızlığını tanımış durumda" diye konuştu. - Kosova

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru Kosova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement