Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması

Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması

"İstiklal Mahkemeleri 21. yüzyıl AKP versiyonu olarak Sulh Ceza Hakimliği adı altında kuruldu"

29.12.2014 12:43

DGP Genel Başkanı, Kütahya Milletvekili İdris Bal, "İstiklal Mahkemeleri 21. yüzyıl AKP versiyonu olarak Sulh Ceza Hakimliği adı altında kuruldu" ifadelerini kullandı.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, parti olarak teşkilatlanmalarını tamamladıklarını ve seçimlere girebileceklerini anlatan Bal, bu süreçte bazı parti yöneticilerinin çeşitli baskılara maruz kaldıklarını iddia etti.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunun 17-25 Aralık soruşturmalarını unutturmak ve gündemden düşürmek için yapıldığını ve bu adımlar atılmadan önce hukuki zeminin hazırlandığını öne süren Bal, "İstiklal Mahkemeleri 21. yüzyıl AKP versiyonu olarak Sulh Ceza Hakimliği adı altında kuruldu" dedi.

Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın yıldönümü olduğunu hatırlatan Bal, söz konusu olayla devlete kumpas kurulduğunu savunarak, "Benim devletime, benim orduma kim kumpas kurdu? Kumpas kuranlar belli ki örgütü rahatlatma amacında olan birileriydi, örgütü rahatlattılar" diye konuştu.

Cizre'deki olayların arkasında "paralel yapı"nın olduğu açıklamalarına tepki gösteren Bal, Güneydoğu'daki bazı illerin "Çözüm Süreci" adı altında terör örgütüne bırakıldığı iddiasında bulunarak, "Milleti uyutuyorlar, zavallı milletim siz de uyuyorsunuz, yazıklar olsun size" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Dgp Genel Başkanı Bal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement