Demirtaş'ı isyan ettiren "üst arama" uygulaması! Bundan böyle görüşlere çıkmayacak - Son Dakika
Politika

Demirtaş'ı isyan ettiren "üst arama" uygulaması! Bundan böyle görüşlere çıkmayacak

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Adalet Bakanlığı talimatıyla görüş için odadan her çıkış ve girişinde üst araması yapılmaya başlandığı iddia edildi. Avukatların verdiği bilgiye göre kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması istenen Demirtaş'ın bu uygulamayı "zorbalık" olarak yorumladığı ve bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmama kararı aldığı ifade edildi.

13.03.2024 15:17  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, müvekkili ile görüşmek için Edirne Cezaevi'ne gittiğini ancak Demirtaş'ın arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmadığını duyurdu.

"TALİMAT ADALET BAKANLIĞI'NDAN GELDİ"

Demir, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla Demirtaş'tan odadan her giriş çıkışında ayakkabılarını çıkartması istendiğini öne sürdü.

"KAMERA ÖNÜNDE AYAKKABILARINI ÇIKARMASI DAYATILMAKTADIR"

Sosyal medyadan açıklama yayınlayan Demir şu ifadeleri kullandı; "Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevi'nde Sayın Selahattin Demirtaş'a onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır. Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş'ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır.

"DEM PARTİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAK"

Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir. Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecektir."

Demirtaş'ı isyan ettiren 'üst arama' uygulaması! Bundan böyle görüşlere çıkmayacak
Demirtaş\'ı isyan ettiren "üst arama" uygulaması! Bundan böyle görüşlere çıkmayacak

Son Dakika Politika Demirtaş'ı isyan ettiren 'üst arama' uygulaması! Bundan böyle görüşlere çıkmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • Mustafa yavuzdeger: Ne bekliyordun? Oldu olacak özel loca ayarlasalardı size. Teröriste nasıl bir muamele yapılacaktı? Oh ya. Ne âla memleket. Devletin sizi beslediğine şükür edin… 1027 1000 Yanıtla
    Ümit Şimşek: valla senin ailen senin misafirin görmeye bilirsin yatış sebebin belli oyuzden tedbir ben gocunmuyosam hergun aynı noktada durdurup TC soruyo polis ben niye gocunmuyom polis devlet işini yapacakk bizde kuzu kuzu uyacaz yani öle hak hukuk sa hukuka karşı bişe yaptın için ordasinn 136 56
  • Azat Deniz: İnadına dem 349 434 Yanıtla
    Abuzer Kadayıf: En iyisi sarı torba gerisi boştur lo 213 80 necmettin durmaz: sarı torba hazır 95 45 huseyin ergun: Ama sizi demleyenler başkaları. Sıkıntı burada. 0 0
  • Mustafa Öztürk: Başkan Apo kurtarsın seni !! 301 202 Yanıtla
  • Tas Ruhi: Senide harcadilar 197 152 Yanıtla
  • Azat Deniz: Deccalin işidir bu zulümler 114 197 Yanıtla
    Şbn Şbn: Deccali biliyorsan Hainide bilirsin ikisi aynı 79 33
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement