Demirtaş, Hdp Eş Genel Başkanlığı'na Aday Olmayacak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

Demirtaş, Hdp Eş Genel Başkanlığı'na Aday Olmayacak

04.01.2018 17:10

Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanlığı'na aday olmayacakDİYARBAKIR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısına gönderdiği mektupta, 11 Şubat'ta yapılacak HDP 3. Olağan Kongresi'nde eş genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanlığı'na aday olmayacak

DİYARBAKIR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısına gönderdiği mektupta, 11 Şubat'ta yapılacak HDP 3. Olağan Kongresi'nde eş genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

HDP tarafından, 11 Şubat'ta yapılacak 3. Olağan Kongresi'ne ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen toplantıya, Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, MYK üyeleri ve milletvekilleri katıldı. Kemalbey, toplantıda, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği mektubu okudu. Demirtaş, mektubunda, şahsi olarak HDP'nin başarısı için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirterek, koşulları ne olursa olsun demokrasi mücadelesinin hizmetkarı olacağını ifade etti. 11 Şubat'ta gerçekleşecek olan olağan kongrede parti meclisimiz, merkez yürütme kurulumuz ve diğer yönetim organlarında güçlendirme amacıyla değişikliklere gidileceğini kaydeden Demirtaş, "Yeni siyasal mücadele dönemini daha güçlü karşılamak, demokratik siyasete demokrasi kültürünü kazandırmak, koltuk ve makam için değil halk adına siyaset yapma bilincini geliştirmek ve yeni arkadaşlarla, yeni bir heyecanla yola devam etmek için bu kongrede Eş Genel Başkanlığa aday olmayacağımın şimdiden bilinmesini istiyorum. Bizler mevki, makam insanı değil, görev ve sorumluluk insanlarıyız. Partimizdeki resmi konumum, hukuken üyeliğe bile izin vermese, ben yine de Eş Genel Başkan sorumluluğu bilinci ve heyecanıyla HDP'ye ve siz değerli halkımıza hizmet etmekten bir an bile geri durmayacak, şimdiye kadar olduğu gibi, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Demirtaş, Hdp Eş Genel Başkanlığı'na Aday Olmayacak - Son Dakika


Advertisement