Demirtaş Çukurca'da Halka Seslendi - Son Dakika
Politika

Demirtaş Çukurca'da Halka Seslendi

Demirtaş Çukurca\'da Halka Seslendi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barış sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

04.05.2013 15:30

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barış sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

BDP Genel Başkanı Demirtaş; BDP Hakkari milletvekilleri Esat Canan, Adil Zozani, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt ile Çığlı köyünü ziyaret ettikten sonra Çukurca ilçesine geçti.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki belediye binası önünde halka seslenen Demirtaş, barış sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini belirterek, "Kürt'ü Kürdistan'da yok saydıkları için gençler dağdadır. Biz ahlaki sorumluluğumuzdan dolayı kanın durması için elimizden geleni yapıyoruz. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi'ni desteklemiyoruz. Biz akan kanın durmasını destekliyoruz. 'Asimilasyonu kaldırdık' diyorlar, halen Kürtçe isimler nüfus cüzdanlarına konulamıyor. Kürt'e ait ne varsa ona teslim edilmesi gerekir. Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine KCK karar aldı. PKK'lılar bu dağlardan çekiliyor. Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım. Dağlar boşaltılıyor, askerin taburları boşaltması lazım. Çukurca'da askeriye halktan daha fazla. Bu taburlar artık kaldırılsın. Yol kontrollerinde abartılı arama noktaları, koruculuk sistemi kaldırılmalıdır. Eğer doğru adım atılırsa inşallah bu toprak asla savaşa tanıklık etmeyecektir. Bu coğrafyada acı yaşayan herkes barışa destek veriyor. Sizden tek ricamız bu dönemde birlik ve beraberliğinizi bozmayın. Allah'ın izniyle, halkın desteği ile buradan kalıcı barış müjdeleri vermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra esnafı ziyaret etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Demirtaş Çukurca'da Halka Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement