Demir'den Basmane Çukuru Tepkisi - Son Dakika
Politika

Demir'den Basmane Çukuru Tepkisi

Demir\'den Basmane Çukuru Tepkisi

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, İzmir'in merkezinde 14 yıldır hayata geçirilemeyen Dünya Ticaret Merkezi'nin yapılacağı Basmane çukuru olarak da bilinen alanda farelerin cirit atmasının İzmir açısından...

28.10.2013 12:24

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, İzmir'in merkezinde 14 yıldır hayata geçirilemeyen Dünya Ticaret Merkezi'nin yapılacağı Basmane çukuru olarak da bilinen alanda farelerin cirit atmasının İzmir açısından çok üzücü olduğunu belirtti.

Ortaya çıkan manzaranın İzmir'e yakışmadığını belirten Demir, yerel yöneticilerin duyarsızlığına bir anlam veremediğini söyledi.

Bataklığa dönen Basmane çukurunun etrafındaki demir perdelerin üzerinde Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın "Konak'ın gülen yüzü" afişlerinin yer almasının olayın trajikomikliğini gözler önüne serdiğini belirten Aziz Demir, "EXPO oylaması öncesinde İzmir'de ortaya çıkan bu görüntünün sorumlularını göreve davet ediyoruz" dedi.

DAYAN İZMİR, AK'LANMAYA AZ KALDI

EXPO 2020'ye talip olan İzmir'in, 27 Kasım'da Paris'te yapılacak oylama öncesinde, bu sağlık ve çevre skandalıyla gündeme gelmesinin hiç hoş olmadığını ifade eden Aziz Demir, şunları söyledi: "İzmir basınında geçen hafta kentin simgelerinden Basmane Meydanı'nda, 14 yıldır çözümsüzlük nedeniyle utanç çukuruna dönüşen Dünya Ticaret Merkezi'nin temel inşaatını, kedi büyüklüğünde farelerin bastığı haberleri yer aldı. Çukurdan çıkan fareler, etraftaki turistik otelleri, gıda ağırlıklı işyerlerini ve evleri bastı. 'Herkes için sağlık' temasıyla EXPO 2020'ye talip olan İzmir'in, 27 Kasım'da Paris'te yapılacak oylama öncesinde, bu sağlık ve çevre skandalıyla gündeme gelmesi, CHP zihniyetinin duyarsızlığını ortaya koydu. Fareli çukurun hemen yanında bulunan Kültürpark'taki ihtisas fuarlarını yıl içinde binlerce kişi ziyaret ediyor. Çoğu kente ilk kez gelen ziyaretçiler, farelerle yürüyor."

Kentin en önemli meydanlarında kedi büyüklüğünde farelerin dolaştığını anlatan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Korkunun yanı sıra sağlık açısından ciddi tehdit oluştururken bataklığa dönen bu çukurun etrafındaki demir perdelerin üzerinde Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın "Konak'ın gülen yüzü" afişlerinin yer alması, olayın trajikomikliğini gözler önüne seriyor. Bu skandal bile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre Sağlığı ekiplerini harekete geçiremedi. Fareli çukur, Gezi Parkı ve Ağaçlı Yol eylemlerinde sözde çevre duyarlılığı ile yollara dökülen belediye başkanlarının çevre hassasiyetlerinin özde değil sözde olduğunu ortaya koydu. Bir saatlik yağmurun bile sel oluşturduğu, otopark eksikliğinden caddelerin parka dönüştüğü, zamanın büyük bölümünün trafikte geçtiği, metronun artık hayal olduğu, yap boza dönen kaldırımlarında yayaların yürüyemediği, yaz boyunca derelerinden kötü kokuların yayıldığı İzmir'e sesleniyoruz; Dayan İzmir, AK'lanmaya az kaldı." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Demir'den Basmane Çukuru Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement