DEM Partili Bakırhan'dan CHP'li Köksal'ın sözlerine tepki: Kürtler belediyeye giremez diyen aday hangi yüzle oy isteyecek? - Son Dakika
Politika

DEM Partili Bakırhan'dan CHP'li Köksal'ın sözlerine tepki: Kürtler belediyeye giremez diyen aday hangi yüzle oy isteyecek?

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın, 'Belediye'nin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak.' sözleri siyaset sahnesini karıştırmıştı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 'Biz bu ırkçı faşist anlayışı reddediyoruz. İşte bu ırkçıları bu zehirli dili kullanan Kürt düşmanlarının kapıları kapalıdır.' sözleriyle Köksal'a yanıt verdi.

07.03.2024 15:50  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "Belediyenin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak" sözlerine DEM Parti'den ilk tepki geldi.

"BİZ BU IRKÇI FAŞİST ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan yerel seçim çalışmaları kapsamında Konya'da konuştu. Bakırhan, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın sözlerine şöyle yanıt verdi: "Biz bu ırkçı faşist anlayışı reddediyoruz. İşte bu ırkçıları bu zehirli dili kullanan Kürt düşmanlarının kapıları kapalıdır. Afyon'da 'Kürtler belediyeye giremez' diyen partinin adayı buradan hangi yüzle sizden oy isteyecek?"

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili seçmenlere çağrıda bulunan Bakırhan, "31 Martta Kürtler, emekçiler, halklar, inançlar gerekli olan cevabı verecek midir?" ifadelerini kullandı.

DEM Partili Bakırhan'dan CHP'li Köksal'ın sözlerine tepki: Kürtler belediyeden giremez diyen aday hangi yüzle oy isteyecek?

ÖZGÜR ÖZEL: KÜÇÜK BİR SÜRÇÜLİSAN OLDU

Burcu Köksal'ın sözlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak'taki mitinginde konuyla ilgili, "Demin Afyonkarahisar'dan geldim ve Burcu Köksal'dan da selam getirdim. Bu sırada Afyon'da konuşurken 'Belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız' diye söylerken orada bir küçük sürçülisan oldu, 'Aman başkanım sen düzelt' dedi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin de Uşak Belediyesi'nin de kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır" dedi.

DEM Partili Bakırhan'dan CHP'li Köksal'ın sözlerine tepki: Kürtler belediyeden giremez diyen aday hangi yüzle oy isteyecek?

"DİL SÜRÇMESİ SONUCU DEĞİL, VERDİĞİM SÖZ ÜZERİNE KONUŞTUM"

Gazeteci Barış Yarkadaş ise Köksal ile telefonda görüştüğünü söyleyerek, "Burcu Köksal bana telefonda 'Ben belediye başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Parti'lilerle yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım' dedi."

EN SERT TEPKİ İMAMOĞLU'NDAN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İnsan ayırt etmemek her şeyin önünde. Ben CHP'liyim ama ben bu partiye, bu partililere değil, bu şehrin her insanına hizmet ediyorum, her siyasi görüşten olan insanına. Öyle, 'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak, onu söyleyeyim. Öyle yok, biz insan ayırt etmeyiz kardeşim" ifadelerini kullandı.

DEM Partili Bakırhan\'dan CHP\'li Köksal\'ın sözlerine tepki: Kürtler belediyeye giremez diyen aday hangi yüzle oy isteyecek?

Son Dakika Politika DEM Partili Bakırhan'dan CHP'li Köksal'ın sözlerine tepki: Kürtler belediyeye giremez diyen aday hangi yüzle oy isteyecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • hasan celik: Kürtler giremez dememiş ki pkk’lılar giremez demiş. Ben takdir ettim başkan adayını, keşke tüm CHP ahalisi aynı fikirde olsa. Bu kafa yüzünden hiç bir zaman iktidara gelemeyecek çünkü. 301 100 Yanıtla
    Can Vatan: BURCU KÖKSALIN KONUŞMASINI İYİ ANLAYIN BELEDİYENİN KAPISI KÜRT KARDEŞLERİMİZE DEĞİL TERÖR ÖRGUTÜYLE ARASINA MESAFE KOYMAYANLARA TEPKİSİNİ KOYMUŞ 83 16
  • İsimsiz : Kürt dememiş Dem(Pkk) demiş..Doğru da demiş..CHP nin "eş başkanlari" da boyle olsa diyeceğim ama onlar birden telaşa kapıldı bu aday böyle deyince.. 219 70 Yanıtla
  • Ali Kublay: Carptirma Kürtler değil demlenenler 209 62 Yanıtla
  • Hasan Keleş: Kürtlerle alakalı bi cümle görmedim bizimle paylaşırsanız sevinirim 199 42 Yanıtla
  • Sami Göksu: Demliker giremez demiş ne var bunda ama mideneniz kaldırmadı hanfendiyi ama hanfendi istifa etmesin bunlara ders olsun 174 42 Yanıtla
  • Atalay k: Öyle bir şey demiyor partiyi kastediyor. Sadece kötülükten beslenmeye devam edin 166 38 Yanıtla
  • necmettin durmaz: kürtler kardeşimizdir söz konusu pkk'dır 173 28 Yanıtla
  • burak cihan: PKK lı tuncer bakırhan, yorumlarda görüldüğü gibi burcu hanım Kürt KARDEŞLERİMİZ giremez demiyor pkk lılar giremez. Algılamada sorununuz olduğu için sen giremezsin mesela 143 28 Yanıtla
  • Serhat Bağcı: Faşist şiddetle kınıyorum. 52 115 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement