Davutoğlu, Tekin'i Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Davutoğlu, Tekin'i Kabul Etti

Davutoğlu, Tekin\'i Kabul Etti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan iş adamı Aydın Tufan Tekin ve ailesini kabul etti.

18.09.2012 18:55  Güncelleme: 20:59

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırıldıktan 27 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Türk iş adamı Aydın Tufan Tekin ve ailesini kabul etti.

Davutoğlu, Tekin ve ailesini Arap ve Uluslararası İlişkiler Konseyi heyetinden önce Dışişleri Bakanlığı'nda kabul ederek bir süre görüştü.

Davutoğlu, görüşme sırasında Tekin ve ailesini, Arap ve Uluslararası İlişkiler Konseyi heyetinde yer alan ve bu sırada kendisiyle görüşmek için bakanlığa gelen Lübnan eski Başbakanı Fuad Sinyora ile de tanıştırdı.

Sinyora, Tekin'e geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra kendisinden ve ailesinden ülkesi adına özür diledi.

Davutoğlu, kabul sırasında yaptığı konuşmada da, "geçmiş olsun" dedikten sonra tüm Türkiye'nin kaçırılma olayının ardından Tekin'in serbest kalması için çalıştığını belirtti.

Tekin, Davutoğlu ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "27 gün uzun bir süreçti. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız, hem Sayın Başbakanımız, hem Sayın Dışişleri Bakanımız ve bütün kabine üyelerinin ve Koç Holding ailesinin büyük çabaları sayesinde, büyük destekleri sayesinde bugünleri atlattık. Bugün de Sayın Bakanımıza bir teşekkür ziyaretinde bulunduk. Kendisi bu süreç içerisinde bana ve aileme çok destek oldular" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Davutoğlu, Tekin'i Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement