Darbe Anayasası Sandığa Gömülecek - Son Dakika
Politika

Darbe Anayasası Sandığa Gömülecek

Darbe Anayasası Sandığa Gömülecek

AK Parti Milletvekili Eyüp Ayar, 12 Eylül'de "Evet" Çıkması Halinde Türkiye'yi Güzel Günlerin Beklediğini Kaydetti.

18.08.2010 13:00  Güncelleme: 13:50

Vatandaşın referandum da darbe anayasasını sandığa gömeceğine inandığını kaydeden Ayar, ziyaret ettiği esnaf ve vatandaşlardan "Evet" oyu istedi

ÖZGÜRLÜK İÇİN "EVET"

Eyüp Ayar 12 Eylül de yapılacak referandumun çok önemli olduğuna dikkat çekerek " Türkiye çok önemli bir yol ayrımından geçiyor, çok önemli bir kırılma noktasından geçiyor. 12 Eylül darbe anayasasını değiştirmek için hep beraber sandığa gideceğiz. Bu anayasa değişikliklerinin temelde iki amaca odaklanmıştır. Bunlardan birincisi vatandaşımızın temel hak ve özgürlüklerini geliştirmeye yönelik getirdiği düzenlemeler, ikincisi de Türkiye'nin daha da demokratikleşmesi için getirdiği yeniliklerdir. Ülkedeki üretim, sanayi, ticaret, istihdam, kısaca evimize getireceğimiz ekmek temelde bunlara bağlıdır."

MİLLETİN CEVABI" EVET" OLACAKTIR

Ayar, "eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya kadar birçok çalışma gerçekleştirdik ve bu çalışmalara ek olarak geçmişte başlanmış ama yıllardır neşter vurulmamış yatırımları da kısa bir süre içerisinde tamamladık. Şimdi ise 12 Eylül darbe anayasasını değiştirmek için yola çıktık. Bu yolda biliyoruz ki halkımızın kararı geçerlidir. Milletin cevabının evet olacağına inanıyoruz" dedi.

VALİ VE TİCARET ODASINI ZİYARET ETTİ

İzmit programına ilk olarak Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret ederek başlayan Ayar, Topaca ile kent gündemini meşgul eden konularda fikir alışverişinde bulundu. Özellikle eğitim, sağlık alanlarında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Valilik ziyareti ardından Kocaeli Ticaret Odası'na geçen Milletvekili Eyüp Ayar, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. İbrahim Keleş ile bir araya geldi.

EKONOMİK VERİLER NORMALE DÖNÜYOR

Türkiye de ekonominin gün geçtikçe daha iye gittiğini kaydederek "2009 yılında küresel krize bağlı olarak gerçekleşen durgunluk bu yılın ilk çeyreğinde son buldu. Türkiye'nin % 11,7 gibi yüksek büyüme gerçekleştirerek ilk çeyrek rakamlarına göre Avrupa'da en yüksek büyüyen birinci, dünyada ise en yüksek oranı gerçekleştiren dördüncü ekonomi oldu. Bu yıl 2009'daki kayıpların telafi edilecek, kriz öncesi rakamlara ulaşacak, bütün öncü göstergeler bunu işaret ediyor" dedi. Ayar, . 2009 Nisan ayında % 14,9'a kadar çıkan işsizlik oranının % 12'ye düştüğünü, daha da düşme eğiliminde olduğunu, üretim ve istihdamda 2009 sonundan başlayarak çıkışa geçtiklerini bunun Türkiye'de olduğu gibi Kocaeli'de de olumlu yansımalarının belirgin şekilde hissedildiğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR LOKOMOTİV

Eyüp Ayar , Kocaeli'nin sanayi kenti kimliğinin yanında ticaret, kültür, tarih ve turizm kenti kimliğini ön plana çıkartma amacında olduklarını, genel ve yerel idarenin bu temel politikayı gerçekleştirmek için çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini, şehrin her tarafını sosyal yaşam alanları ve kent kimliğine katkı yapan prestij projeleriyle donattıklarını, özellikle Büyükşehir Belediyesinin bu anlamda lokomotif işlevi gördüğünü belirtti.

DERNEKLER ÇİMENTO İŞLEVİ GÖRÜYOR

İzmit ilçesinde yaptığı ziyaretlerde esnaf ve dernekleri de gezen AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, sorunlarını dinledi. Ziyaretleri sırasında İzmit Kuruçeşme Trabzonlular Derneği yönetimi ile bir süre sohbet etti. Ayar, derneklerin toplumu bir arada tutan çimento işlevi gördüğünü, yardımlaşma ve dayanışmayı artırdığını, bu anlamda toplum içinde önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi. Ayar, esnaf, çarşı, Pazar ve dernek ziyaretlerinin ardından iftar programında bir aileyi ziyaret ederek İzmit ilçesindeki gezisini noktaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika Darbe Anayasası Sandığa Gömülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement