Cumhurbaşkanı seçimine doğru - - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı seçimine doğru -

Cumhurbaşkanı seçimine doğru -

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Cumhurbaşkanlığı seçimi, siyasi konjonktürde, Türkiye içinde demokrat kesimler açısından keskin bir viraj" dedi.

20.07.2014 23:07

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Cumhurbaşkanlığı seçimi, siyasi konjonktürde, Türkiye içinde demokrat kesimler açısından keskin bir viraj" dedi.

Yıldız, CHP Kırklareli İl Başkanlığı ziyaretinde düzenlediği basın toplantısında, partisinin de içinde bulunduğu siyasi partilerin uzlaşarak çıkardığı cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun en iyi şekilde seçimlere hazırlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanının cumhuriyet tarihinde ilk defa halk tarafından seçileceğini anımsatan Yıldız, şöyle devam etti:

"76 milyon vatandaşın yan yana gelerek sandıkta oy kullanacak olması ve bunun ilk defa tecelli edecek olması, cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığı ve objektifliği açısından hem çok önemli hem de oylama işlemi sonucunda cumhurbaşkanı kim olursa olsun, o tarafsız makamın, tarafsızlığının kalması da çok önemli. Cumhuriyet için de değerlerimiz için de önemli olduğunu düşünüyorum. Ama ne yazık ki objektif değerlendirme yaptığımda, 12 yıllık iktidar döneminde, artık insanların 80 öncesi dönemlerdeki gibi bir birine çok soğuk baktığı, kutuplaşmanın hat seviyeye çıktığı, benden, senden siyasetinin yapıldığı ve başbakanlık makamında 76 milyon vatandaşa hizmet götürmektense toplumun bir kesimini, yüzde 50'sini dışlamayı tercih eden bir kişinin cumhurbaşkanı olmasını da Türkiye için afet kabul ediyorum."

Yıldız, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismi üzerinde CHP ile diğer 6 siyasi partinin uzlaştığını vurgulayarak, "Cumhurbaşkanlığı seçimi, siyasi konjonktürde, Türkiye içinde demokrat kesimler açısından keskin bir viraj. Demokrat olmayan, dikta yönetimini ısrarla sürdüren faşist kesimler açısından da ciddi keskin bir viraj olarak nitelendiriyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı seçimine doğru - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement