Cumhurbaşkanı Gül, Sergey Narışkin'i Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Gül, Sergey Narışkin'i Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

28.02.2014 00:24  Güncelleme: 00:55

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Görüşmeye, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TBMM Türkiye-Rusya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Kayseri Milletvekili Salih Kapusuz da katıldı.

Rusya Federasyonu ile ilişkilerin gelişmesinde parlamentolar arası temasların önemli rolü olduğunu kaydeden Gül, Türk ve Rus parlamenterlerin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi başta olmak üzere uluslararası platformlardaki iş birliğinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Duma Başkanı Narışkin'in ziyaretinin ikili ilişkilerin parlamenter boyutunun daha da gelişmesine katkı sağlayacağını söyleyen Gül, Ankara'da Rus Kültür Merkezi açılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, bunun toplumlar arası ilişkilerin derinleşmesine katkı sunacağının altını çizdi.

Duma Başkanı Narışkin ise, ikili ilişkilerin ulaştığı seviyenin memnuniyet verici olduğunu, birçok alanda iş birliğimizin stratejik ortaklık seviyesine yükseldiğini ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine parlamentolar arası ilişkilerin daha fazla katkı vermesini arzu ettiklerini dile getirdi. Narışkin, uluslararası platformlarda Türk parlamenterlerle yakın iş birliği içinde çalışmaktan memnuniyet duyduklarını da kaydetti. - ANKARA

Cumhurbaşkanı Gül, Sergey Narışkin\'i Kabul Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Gül, Sergey Narışkin'i Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement