CHP'nin Kuruluş Yıl Dönümüne Adana'da Sade Kutlama - Son Dakika
Politika

CHP'nin Kuruluş Yıl Dönümüne Adana'da Sade Kutlama

CHP\'nin Kuruluş Yıl Dönümüne Adana\'da Sade Kutlama

Adana'da CHP'nin 89'uncu kuruluş yıl dönümü, son günlerde yaşanan şiddet ve terör olayları ile şehit haberleri nedeniyle, sade bir törenle kutlandı.

09.09.2012 13:00

Adana'da CHP'nin 89'uncu kuruluş yıl dönümü, son günlerde yaşanan şiddet ve terör olayları ile şehit haberleri nedeniyle, sade bir törenle kutlandı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda yapılan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, CHP'nin, 9 Eylül 1923'te Atatürk tarafından kurulan, Atatürkçü ve sosyal demokrat bir siyasi parti olduğunu söyledi.

Türkiye'de uzun süre iktidarda bulunan CHP'nin aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de kurucusu olduğunu belirten Başkan Sümer, "CHP dünya tarihinin en köklü, en uzun ömürlü ve en güçlü partilerinden biridir. Bir devlet kurmuş parti olarak ise bütün partilerden ayrılan özelliğe sahiptir. CHP kurtuluştan kuruluşa giden köprüyü inşa etmiştir" dedi.

Çıkar çevreleri ve dış güçler ile onların işbirlikçilerinin CHP'yi ve politik önermelerini Türk siyasetinde istemediğini öne süren Başkan Sümer, "Emperyalist devletler tarihte yemiş oldukları tokatların acısını unutmamışlardır. Onlar için hala bir 'Şark meselesi' vardır. Bugün bu sorun 'Büyük Ortadoğu Projesi' olarak adlandırılmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de, bu topraklarda emperyalistlerin işbirlikçileri vardır. Ancak unutmamalıdır ki, dün olduğu gibi bugün de, bu topraklarda bağımsızlığı için akıtacak kanı olan kahramanlar da yaşamaktadır" diye konuştu.

Törene, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, CHP'li meclis üyeleri, ilçe teşkilatları ve kadın kolları yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

MKA(OA/SS) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'nin Kuruluş Yıl Dönümüne Adana'da Sade Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement