CHP Milletvekili Güven'den Taşımalı Eğitim Önergesi - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Güven'den Taşımalı Eğitim Önergesi

CHP Milletvekili Güven\'den Taşımalı Eğitim Önergesi

Yerel seçim öncesinde '500 köy' hedefiyle yola çıkan CHP İzmir İl Örgütünün 28 köy ve bir beldeye sahip Dikili'de de köy ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

18.09.2013 13:06

Yerel seçim öncesinde '500 köy' hedefiyle yola çıkan CHP İzmir İl Örgütünün 28 köy ve bir beldeye sahip Dikili'de de köy ziyaretlerini gerçekleştiriyor. CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, köylerdeki tarım ve hayvancılıktaki sorunların yanında eğitim öğretim yılının başlamasıyla eğitim sorunlarının da baş gösterdiğine dikkat çekti.

Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, il başkan yardımcıları Savaş Akıncı, Şirin Akgül ve Dikili ilçe yöneticilerinin de katıldığı köy ziyaretlerinde diğer ilçelerde ziyaret ettikleri köylerin toprağını ekememe, hayvancılığı geliştirememe, köylerden gençlerin işsizlik nedeniyle ayrılması gibi sorunlarının ortak olduğunu belirten Güven, bunların yanına eğitim sorununun da eklendiğini söyledi.

AİLELER GÜVEN DUYMADIKLARI İÇİN ÇOCUKLARINI SERVİSLE OKULA GÖNDERMİYOR

Güven, taşımalı eğitim nedeniyle köylerde kız çocuklarının eve kapandığını, eğitimlerine devam ettirilemediklerini köylülerin itiraf ettiğini belirtti. Mevcudu az gerekçesiyle, sözde tasarruf amacıyla kapatılan köy okulları nedeniyle taşımalı sisteme terk edilen eğitim sisteminin her konuda olduğu gibi bu konuda da çöktüğünü anlatan Güven, şöyle konuştu: "Çocuklarını güven duymadıkları için servisle okula gitmesini istemeyen ailelerin çocuklarını okula gönderemediklerini öğreniyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e küçücük çocuklarını taşımalı eğitime vermekte zorlanan aileler için bir önerge vermiştim. Önergemde anasınıfı eğitiminin çocuklar üzerinde sosyalleşme ve okullaşma açısından önem taşıdığını ve anasınıfı çağındaki çocukların ailelerinin yakınlarında bulunan bir anasınıfına gitmelerinin aileleri tarafından istenen bir durum olduğunu belirtmiştim.Okul çağı çocuklarda taşımalı sistemin birçok soruna yol açtığı görülmüşken, anasınıfı çocuklarının kış şartlarında bile uzağa gönderilmesinin Bakanlıkça uygun görülüp görülmediğini, köylerde ve bütün şehir kapsamında köy vasfını kaybeden mahallelerde anasınıfı veya anaokulları açılmasının düşünülüp düşünülmediğini sordum. Tüm bunlar ailelerin bana ilettikleri ve birçok ilçe ve köylerdeki ortak sorunlardan çıkan sorulardır. Devlet işletme olmadığı için 'tasarruf' diyerek eğitim gibi temel hakları engelleyici uygulamalarda bulunamaz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Güven'den Taşımalı Eğitim Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement