CHP Mersin 11. İl Kadın Kolları Kongresi - Son Dakika
Politika

CHP Mersin 11. İl Kadın Kolları Kongresi

CHP Mersin 11. İl Kadın Kolları Kongresi

CHP'de 8 yıl aradan sonra Mersin 11.İl Kadın Kolları Genel Kurulu yapılıyor.kadınların hep atamayla gelmesinin kadınları incitip, küstürdüğünü belirterek, "Erkek arkadaşlarımız, artık kadınların üzerinden elinizi çekin" dedi.

03.07.2012 17:58

CHP'de 8 yıl aradan sonra Mersin 11. İl Kadın Kolları Genel Kurulu yapılıyor. Genel kurulda konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan,

kadınların hep atamayla gelmesinin kadınları incitip, küstürdüğünü belirterek, "Erkek arkadaşlarımız, artık kadınların üzerinden elinizi çekin" dedi.

CHP Mersin İl Kadın Kolları Genel Kurulu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştiriliyor. Kadınlar kadar erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiği genel kurula CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, Kadın Kolları Genel Saymanı Nurcan Şanlı, Mersin Milletvekili Vahap Seçer, İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, merkez Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı. Divan başkanlığını Harika Levent'in yaptığı genel kurulda konuşan Kadın Kolları Genel Başkanı Atılgan, 4 ay önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bu görev kendisine verildiği zaman Kılıçdaroğlu'na, "1979'dan bu yana CHP'de siyaset yapan bir kadın olarak ilk defa atanarak bir yere geliyorum" dediğini aktardı. Kadın arkadaşlarının uzun yıllardır siyaset yapmak için ne kadar mücadele ettiklerini bildiğini dile getiren Atılgan, "Ama bu kadın arkadaşlarımız 8 yıldır hep atanarak bir yerlere geliyorlardı. Maalesef kadın kollarında görev alan arkadaşlarımız yıllardır siyasette var olabilmek için, ayakları üzerinde sımsıkı durabilmek için hep erkek arkadaşlarımızla mücadele etti. Evet, kadınların mücadele etmesi gerekiyordu ama bunun eşit şartlarda olması gerekiyordu" dedi.

"2014'Ü ALAMAZSAK GENEL SEÇİMLER HAYALDİR"

Görev süresi içinde 14 kadınla birlikte 1,5 ayda 64 ili gezdiğini belirterek, gördüklerini 'Durum çok feciydi' diye anlatan Atılgan, CHP'de 1996'da kadın üye sayısının 300 bin civarında olduğunu ve o günden bu yana hiç artma olmadığını gördüğünü kaydetti. Bunun nedenini kadınların hep atamayla gelmesine bağlayan Atılgan, kırılan, incinen kadınların evlerine çekildiklerini, bu kadınların yeniden CHP'ye kazandırılması için çalışma yapılmasını istediğini dile getirdi.

Yerel ve genel seçimlerin kapıda olduğunu vurgulayan Atılgan, "Biz neden birbirimizle kavga ettik bu kadar yıldır? Neden birbirimizi incittik? Bizim düşmanımız kendi aramızda mı? Bizim düşmanımız 2023'ü hedef alan AKP hükümeti. Artık bu çatı altında gerçekleri konuşmanın zamanı geldi. Eğer biz birlik olmazsak, 2014'teki yerel seçimleri alamazsak, genel seçimler hayaldir. Bunun artık bilincinde olalım. İktidarı hedeflemek zorundayız" diye konuştu.

"ERKEK ARKADAŞLARIMIZ ARTIK KADINLARIN ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN"

Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan tüm kadınları CHP çatısı altına çekmek zorunda olduklarına vurgu yapan Atılgan, artık CHP'nin kadınlarının atağa geçmeleri gerektiğinin altını çizdi. Konuşması sırasında salonda gürültü olmasına sinirlenen ve erkeklere sert çıkan Atılgan, şöyle devam etti:

"Erkek arkadaşlarımız, lütfen kadınlarımızı meşgul etmeyelim. Her zaman kongrelerde yaptığınız gibi artık kadınların üzerinden elinizi çekiniz. Hür iradesiyle hareket etsin bu kadınlar."

8 Temmuz'da yapılacak Kadın Kurultayı'nda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da iznini alarak yeniden aday olduğunu açıkladığını belirten Atılgan, diğer adaylarla birlikte erkeklerin müdahalesi olmadan, demokratik şekilde yarışacaklarını vurguladı. Bu konuda çirkin propaganda yapıldığını öne süren Atılgan, "Ben dahil, yarışacak hiçbir kadın arkadaşım genel başkanın adayı değildir" ifadesini kullandı.

Atılgan, konuşmasının ardından adaylar mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu ile eski Kadın Kolları başkanları Havva Ongunsel ve Ülker Bulut'u davet ederek, birlik-beraberlik mesajı verdi.

"TÜRKİYE TARİHİYLE YÜZLEŞMELİ"

CHP Mersin Milletvekili Seçer de, genel kurulda yarışacak üç adaya başarılar diledi. Siyasi gündeme ağırlık veren bir konuşma yapan Seçer, 2 Temmuz Sivas olayları üzerinde durdu. 19 yıl önce hem Türkiye hem dünya tarihine kara bir leke olarak geçen olaylarla ilgili Sivas davasının düştüğünü anımsatan Seçer, "Türkiye çağdaş, ilerici, demokratik bir ülke olmak istiyorsa tarihiyle yüzleşmeli. Türkiye bu cinayetlerle yüzleşmeli ve faillerini açığa çıkarmalı" dedi.

Kadınların CHP çatısı altındaki siyasi çalışmalarıyla büyük katkı sağladıklarına, özellikle seçim dönemlerinde önemli destekler verdiklerine vurgu yapan Seçer, "Bunu her fırsatta dile getiriyoruz ve bunun kıymetini biliyoruz. Toplumun bütün acıları kadınların üzerine. Savaşta, çatışmada, terörde her zaman analar ağlıyor. AKP zihniyeti farklı. AKP zihniyetinde toplumun öncelikleri sorunları değil. Eğer böyle olsaydı, kadınlarımızın eve kapanması için her türlü yasal düzenlemeye AKP imza atmazdı. Biz kadınlarımız eve kapatılsın, kadınlarımızın üstü örtülsün, kadınlarımız yüzüne peçeler çeksin, ikinci sınıf vatandaş olsun istemiyoruz. Kadınlarımız sokakta, çalışma hayatında, içimizde olsun" şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Akar'ın da konuşma yaptığı genel kurulda, 323 delegesi bulunan Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı'nda mevcut başkan Zaimoğlu ile eski başkanlar Ongunsel ve Bulut, delegelerin oylarını almak için mücadele edecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Mersin 11. İl Kadın Kolları Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement