CHP Malatya Milletvekili Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba Açıklaması

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba Açıklaması

"(Askeri casusluk davası) Tertemiz askerlere kurulan bu kumpastan kim sorumlu? Bir orduda 400 tane casus olur mu? Eğer 400 casus varsa, o ordunun komutanı o koltukta oturur mu?"

09.01.2014 13:45

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Askeri Casusluk Davası"na ilişkin, "Tertemiz askerlere kurulan bu kumpastan kim sorumlu? Bir orduda 400 tane casus olur mu? Eğer 400 casus varsa, o ordunun komutanı o koltukta oturur mu?" değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, Meclis'te, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve kamuoyunda "askeri casusluk davası" olarak bilinen davada yargılananların yakınlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, kürsü önüne ayakkabı kutuları, para sayma makinesi ve üzerinde "Pandora'nın kutusu" yazan kutular konuldu.  "Bu çelik kasalar, bu para sayma makineleri, bu ayakkabı kutuları bu arkadaşların evinden çıkmadı; bu kişilerin evlerinden bu Pandora'nın kutusu çıktı" diyen Ağbaba, "Pandora'nın kutusundan Türk filmlerinde olabilecek aşk hikayelerinin, bir genç kızın nişanlısıyla çekilmiş fotoğraflarının, bir çocuğun babasını beklerken döktüğü gözyaşlarının çıktığını ifade etti.

Ağbaba, "Bu kutuda mezhebe göre, doğum yerlerine göre fişlemeler var, birbirini tanımayan insanların evlerinden çıkan sahte dijital veriler var. Bu kutunun içinde kendi personeline sahip çıkamayan bir Genelkurmay var. Bu kutunun içinden orduya kumpas çıktı" diye konuştu.

"Tertemiz askerlere kurulan bu kumpastan kim sorumlu?" diyen Ağbaba, "Bir orduda 400 tane casus olur mu? Eğer 400 casus varsa, o ordunun komutanı o koltukta oturur mu?" ifadelerini kullandı.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, soruşturma sırasında meydana geldiğini öne sürdüğü "hukuksuzlukları" anlatarak, "Düzmece bir örgüt bağlantısı  yaratılmıştır" dedi. Işık, birbirini hiç tanımayan insanlar arasında bir örgütlenme biçimi uydurulduğunu söyledi.

-"Bu subaylara ekstra işkence edilmekte"

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de dava kapsamında yargılanan tutukluların ceza almaları halinde bile ancak bu kadar hapis yatıp şimdiye kadar dışarı çıkmış olacaklarına dikkati çekerek, "Bu subaylara ekstra işkence edilmektedir" dedi.

Evlerde yapılan aramalarda bulunan hastane muayenesi için gerekli vizite kağıdı ve basit bir google haritasının dahi casusluk için suç delili sayılabildiğini belirten Demir, "Davada 63 kere uyuyan yargıç var ama tahliye talebinde bulunulduğunda elini 'hayır' diye kaldırıyor. Nerede kaldı ahlak, vicdan" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda, tutuklu aileleri bu süreçte yaşadıklarını anlattı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Malatya Milletvekili Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement