CHP'li Yıldız'dan 'Sahte Bal' İddialarıyla İlgili Soru Önergesi - Son Dakika
Politika

CHP'li Yıldız'dan 'Sahte Bal' İddialarıyla İlgili Soru Önergesi

CHP\'li Yıldız\'dan \'Sahte Bal\' İddialarıyla İlgili Soru Önergesi

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, piyasadaki sahte bal iddiaları ve devam eden bal reklamları ile ilgili TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

17.01.2013 11:36

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, piyasadaki sahte bal iddiaları ve devam eden bal reklamları ile ilgili TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, tarladan sofraya kadar tüm gıdaların sağlıklı tüketilmesinde yasal sorumluluğun Tarım Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, "Bu bağlamda ülkemizde son zamanlarda 'bal' furyası yaşanmaktadır ve piyasadaki balların çoğunun sahte olduğu bilinmektedir. Sahte bal üretiminde petek için parafin, mum güvesi için naftalin kullanıldığı, bunların da kanserojen madde içerdiği gerçeği göz önüne alındığında bu durumu önlemek için Bakanlığınızca hangi tedbirler alınmıştır? Sahte bal reklamlarının bazı televizyon kanallarında hala devam ediyor olmasını nasıl açıklıyorsunuz? Sahte bal satışı yaparak hem arıcılarımızı hem de tüketicilerimizi mağdur eden firmalar hakkında Bakanlığınızca bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmış ise detayları nelerdir? Sahte balların özellikle kargo yöntemi ile kontrol dışı kalarak elden teslim edilen ürünlerde görüldüğü bilindiğine göre, mevcut durumu önlemek ve tüketicinin mağduriyeti önlemek için kargo şirketleriyle işbirliğine gidilmiş midir? Satılmaya çalışılan ürünlerin analiz sonuçları, reklamları yayınlanmadan önce Bakanlığınızın onayından geçmekte midir?" dedi.

Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde de, bazı firmaların ürünlerini televizyon programları ve internet üzerinden 'organik bal', 'çiçek balı', 'karakovan balı' gibi isimlerle pazarladığını hatırlattı. Sahte bal satışı yapan bu firmaların televizyonlarda hala boy göstermeye devam ettiğine işaret eden Yıldız, satılan bu ballarla ilgili arıcılıkla uğraşan vatandaşlar ve tüketicilerden çok sayıda şikayet geldiğini kaydetti. Yıldız önergesinde, "Reklamların tüketiciyi yanıltma kastı olduğuna göre Bakanlığınızın bu konuda almış olduğu önleyici tedbirler nelerdir? Satılmaya çalışılan ürünlerin analiz sonuçları, reklamları yayınlanmadan önce Bakanlığınızın onayından geçmekte midir?" sorularını yöneltti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Yıldız'dan 'Sahte Bal' İddialarıyla İlgili Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement