CHP'li Vekilden Dinleme İddialarına Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

CHP'li Vekilden Dinleme İddialarına Suç Duyurusu

CHP\'li Vekilden Dinleme İddialarına Suç Duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, dinleme iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

24.02.2014 18:07

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, dinleme iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu. Milletvekili olmasına rağmen mahkeme kararı ile dinlendiğini ifade eden Özgündüz, "Bu, yasa dışı dinlemeden daha vahim bir durumdur" dedi.

Bugün bazı gazetelerde aralarında bakanların, siyasetçilerin ve gazetecilerinde bulunduğu 7 bin kişinin dinlendiği iddia edilmişti. İddialarla birlikte gazetelerde dinlenilen kişilerin isim listesi yer almıştı. Dinleme listesinde adının olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ali Özgündüz, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Özgündüz, daha sonra Başsavcı Hadi Salihoğlu ile bir süre görüştü.

Adliye çıkışında açıklama yapan Özgündüz, şöyle konuştu: "Bugün bazı gazete ve internette dinlemelerle ilgili bir haber vardı. Benim de ismim dinlenenler arasında geçiyor. Milletvekili sıfatı bilinerek yasama dokunulmazlığım hiçe sayılarak hakkımda dinleme kararı verildiğini öğrendim. Bu yasa dışı dinleme talebinde bulunan emniyet görevlileri bu talebi mahkemeye ileten Cumhuriyet savcıları, bu talebi kabul eden hakim bu kararı uygulayan TİB yetkilileri hakkında 4 suçtan suç duyurusunda bulundum. Bu kişiler hakkında 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki görüşmelerin kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal ve memuriyet görevini kötüye kullanmaktan' suç duyurusunda bulundum."

Başsavcıyla görüşmesinde öğrendiğine göre 107 klasörlük bir soruşturma dosyası olduğunu ifade eden Özgündüz, şunları söyledi: "Başsavcı kendisinin de bu soruşturma kapsamında dinlenildiğini söylüyor. Konu nedir dediğimde Selam Kudüs örgütü adıyla bir soruşturma kapsamında bu dinlemelerin yapıldığını söylüyor. Bu artık tuzun koktuğu yerdir. Milletvekilleri dahi dinleniyor ve mahkeme kararıyla dinleniyor dikkat edin bu daha vahimdir. Yasadışı dinlemeden daha vahimdir. Bu işin peşini bırakmayacağım. Mutlaka yapanlar ama mutlaka cezalandırılacak, haklarında dava açılacaktır hatta tazminat davası açmayı düşünüyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Vekilden Dinleme İddialarına Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement