CHP'li Özyürek, Tasarının Amacının Dışına Çıkarıldığını Savundu - Son Dakika
Politika

CHP'li Özyürek, Tasarının Amacının Dışına Çıkarıldığını Savundu

CHP\'li Özyürek, Tasarının Amacının Dışına Çıkarıldığını Savundu

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Vergi ve Sigorta Prim Borçlarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Tasarının Amacının Dışına Çıkarılmaya Çalışıldığını Savundu.

28.11.2010 14:13

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, vergi ve sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarının amacının dışına çıkarılmaya çalışıldığını savunarak, "Haber aldığımıza göre bu tasarı bir torba yasa tasarısına dönüştürülmüş ve içine yeniden yapılandırmayla ilişkisi olmayan pek çok madde ilave edilmiştir. Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması gibi geçmişte karşı çıkığımız maddeler de tasarının içine konuluyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ANKA'ya yaptığı açıklamada, vergi borçlarının ve sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırmasını CHP olarak desteklediklerini ifade etti. Özyürek, "Naylon faturanın af kapsamına alınmasına karşıyız ayrıca dürüst, vergi borcunu zamanında ödeyen mükelleflere de bir jest yapılmasını onların vergilerine de bir indirim yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

-SADECE YENİDEN YAPILANDIRMA İLE İLGİLİ MADDELER MECLİSE GELİRSE ÇOK HIZLI GEÇER-

Hükümetin sadece yeniden yapılandırma ile ilgili maddeleri meclise getirmesi halinde yasanın çok hızlı bir şekilde meclisten çıkarılmasına yardımcı olacaklarını belirten Özyürek, "Ancak haber aldığımıza göre bu tasarı bir torba yasa tasarısına dönüştürülmüş ve içine yeniden yapılandırmayla ilişkisi olmayan pek çok madde ilave edilmiştir. Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması gibi geçmişte karşı çıkığımız maddelerde bunun içine konuluyor. Bu nedenle bu tarz çalışmalar bu yasa tasarısının yasalaşmasını geciktirebilir" dedi.

Yasa tasarısının yasalaşmasında yaşanacak bir gecikmeden hükümetin sorumlu olacağını ifade eden Özyürek, "Bunun sorumluluğu hükümete aittir. Hükümet yeniden yapılandırma konusunun dışında yer alan maddeleri tasarının önüne koyarak muhalefetin karşı çıktığı bazı düzenlemeleri getirmekten vazgeçmelidir. İş dünyasının ve esnafın dört gözle beklediği tasarıyı AKP'nin kendi özel amaçlarına alet etmemesi gerekir. Biz bu konudaki görüşlerimizi Plan Bütçe Komisyonu'nda ve Genel Kurulda savunacağız. Ama hükümete önerimiz yeniden yapılandırma ile ilgili maddeleri tek tasarı halinde getirsin ki yasa hemen çıkarılabilsin. Bunun torba yasaya dönüştürülerek meclise getirilmesi yasayı geciktirebilir. Bunun da tek sorumlusu AKP hükümetidir" dedi.(ANKA)

(BRŞ/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika CHP'li Özyürek, Tasarının Amacının Dışına Çıkarıldığını Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement