CHP'li Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Öztürk Açıklaması

CHP\'li Öztürk Açıklaması

"Yeni yargı paketinin bazı maddeleriyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açacağız"

04.12.2014 13:02

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, önceki gün yasalaşan "Yeni yargı paketi"nin bazı maddeleriyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açacaklarını bildirdi.

Öztürk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son çıkan yargı paketinin toplumun bir ihtiyacını gidermek için yapılmadığını savundu.

TBMM Adalet Komisyonu üyesi olduğunu ancak bunun kaçıncı yargı paketi olduğunu bilmediğini ifade eden Öztürk, "Sık sık yargı paketleri çıkarmak zorunda kalıyorsanız yargıya egemen olma anlayışınız var demektir" görüşünü öne sürdü.

"Yargıtay ve Danıştay'ın teşkilat yapısıyla uğraşmak, dizayn girişimleri, iyi, güzel hukuk arayışından değil yargıyı ele geçirme anlayışından kaynaklanmaktadır" diyen Öztürk, AK Parti iktidarının yargı alanına ilişkin faaliyetlerinin tamamının "yargıyı ele geçirme amacıyla yapıldığını" savundu.

Öztürk, "Şimdi, düne kadar beraber oldukları, paralel yapı dedikleri cemaat mensubu devlet memurları, yargıç, savcı ve polislere karşı operasyon yapacaklar. Bu son çıkan yargı paketi, bu operasyonun işaretidir" dedi.

Danıştay yönetiminin tümüyle hükümet iradeli bir eksene oturtulduğunu öne süren Öztürk, Yargıtay savcıları ve Yargıtay tetkik hakimlerinin Yargıtay'da görevlendirilme usulünün, "tamamen iktidar güdümlü HSYK'nın iradesine bırakıldığını" söyledi.

Öztürk, bir soru üzerine, yargı paketinin bazı maddeleriyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açacaklarını kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Öztürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement