CHP'li Kulkuloğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Kulkuloğlu Açıklaması

CHP\'li Kulkuloğlu Açıklaması

"Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi sözleşmesi, kayyum olarak atanan Akay'ın adaylığına cevaz vermiyor"

21.06.2013 14:47

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne atanan kayyum heyetindeki Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay'ın, kooperatif yönetimi seçiminde aday olamayacağını öne sürdü.

Kulkuloğlu, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, kooperatif ve Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarına ilişkin yargı sürecinin devam ettiğini söyledi.

Kooperatife Akay'ın yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, avukat Fevzi Konaç ve çiftçi Hurşit Dede'nin kayyum olarak atandığını anlatan Kulkuloğlu, Akay'ın otel masraflarının da kooperatife fatura ettirildiğini söyledi.

Kulkuloğlu, Akay'ın, kayyumluğu sırasında Bünyan Ziraat Odası'na üye olarak, pancar ekmeden çiftçi olduğunu ve 25 Haziran'da yapılacak seçimlerde yönetime aday olduğunu belirtti. Şevki Kulkuloğlu, kooperatif sözleşmesinin Akay'ın aday olmasına imkan tanımadığını iddia etti. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Kulkuloğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement