CHP'li Kadınlardan Balbay'a Destek - Son Dakika
Politika

CHP'li Kadınlardan Balbay'a Destek

CHP\'li Kadınlardan Balbay\'a Destek

İzmir'de CHP'li kadın yöneticiler, seçim sonucunu değerlendirmek amacıyla bir araya geldi.

30.06.2011 15:05

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, toplantıya tutuklu İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın kartondan maskesini takarak katıldı ve "Milletvekilimizi istiyoruz" dedi. Bayır, kadınlardan büyük alkış aldı.

CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Nazik Işık'ın başkanlığında İzmir'in il ve ilçe kadın yöneticileri, seçim sonuçlarını değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya tutuklu İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın kartondan maskesini takarak katılan ve "Milletvekilimizi istiyoruz" diyen CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, büyük alkış aldı.

Bayır, 2007 seçiminde Sebahat Tuncel'in kesinleşmiş hapis kararının bulunmasına karşılık milletvekili olabildiğini hatırlattı. Bayır, "Bunun adına çifte standart derler. Yargı iktidarın işine geldiği gibi karar verir hale geldi. Mustafa Balbay hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı yok" diye konuştu.

Kadın Kolları Genel Sekreteri Seniye Nazik Işık da "Mustafa Balbay'ın tek kişilik hücrede işkenceye dönüşmüş tutukluluğu devam ediyor. 'Balbay aday olabilir' dediler. Bizler de seçtik. Ama salıvermiyorlar. Hangi insan hakkı, hangi uluslararası standart veya hangi vicdan bunu kabul edebilir? Sadece Balbay'ın değil, biz vatandaşların da seçme hakkı çiğneniyor" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Kadınlardan Balbay'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement