CHP'li Başkandan 'İhsanoğlu'na Destek' Çağrısı - Son Dakika
Politika

CHP'li Başkandan 'İhsanoğlu'na Destek' Çağrısı

CHP\'li Başkandan \'İhsanoğlu\'na Destek\' Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Osman Güngör, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 7 Ağustos Perşembe günü Ordu’ya geleceğini belirterek, “Orduluların kavgadan yana olanı değil, uzlaşıdan yana olanı destekleyeceğine inancımız tamdır” dedi.

05.08.2014 16:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Osman Güngör, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 7 Ağustos Perşembe günü Ordu'ya geleceğini belirterek, "Orduluların kavgadan yana olanı değil, uzlaşıdan yana olanı destekleyeceğine inancımız tamdır" dedi.

Osman Güngör, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun her geçen gün Türkiye'nin takdirini kazandığını ve benimsendiğini söyledi. 10 Ağustos'taki seçimin 'kavgadan yana olanlar-uzlaşıdan yana olanlar' seçimi olduğunu vurgulayan Güngör, "10 Ağustos'tan sonra kavganın olmadığı bir dönem başlayacaktır. Çünkü Sayın Başbakan kavgayı tercih ediyor. Dünyada kavganın kesinlikle bir geçerliliği yoktur. Kavganın neler getirdiğini Ortadoğu'da görüyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun dünyayı tanıyan, Ortadoğu siyasetinde etkili olan bilim adamı kişiliğiyle bizleri rahatlatacağını görüyoruz. Ordulular sevgi dolu, barışık ve misafirperver insanlardır. Bu sebeple kavgadan yana olanı değil, uzlaşıdan yana olanı destekleyeceğine inancımız tamdır" diye konuştu.

"İHSANOĞLU'NA ALGI OPERASYONU YAPILIYOR"

İhsanoğlu'na yönelik 'İstiklal Marşı' ve 'edebiyat' eleştirilerinin 'algı operasyonu' olduğunu savunan Güngör, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan'da İstiklal Marşı'nın tüm kıtalarını okuyamıyor. Maltepe mitinginde de promterdan okudu. Buna ne diyeceğiz? Kaldı ki günlük hayatın içerisinde birçok konuda, farklı alanlarda uğraş veren insanların ezber gücü fazla değildir. Bu herkes için geçerlidir. Ayrıca 'Sen Türkiye'de doğmadın, yerli değilsin, sen Alevisin gibi ötekileştirici ve ayrıştırıcı ithamlar yakışıksızdır. Türkiye'de yaşayan herkes kardeştir. Herkes bu ülkenin birlik ve beraberliği için mücadeleye hazırdır. Çanakkale'de farklı kültür, mezhep ve dinden olan 254 bin şehit insanımızın mezarları yan yanadır. Hiç kimsenin kimseden rahatsızlığı yoktur. Bu sebeple ötekileştirmemeli, uzlaşmacı olunmalıdır." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Başkandan 'İhsanoğlu'na Destek' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement