CHP'li Atıcı Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Atıcı Açıklaması

CHP\'li Atıcı Açıklaması

"Başbakan, sağlık çalışanları üzerinden siyaset yapıp kendini meşrulaştırmaktan vazgeçmelidir"

29.05.2014 14:10

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Başbakan, sağlık çalışanları üzerinden siyaset yapıp kendini meşrulaştırmaktan vazgeçmelidir" dedi.

Atıcı, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına ilişkin araştırma komisyonu raporunun dün TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldüğünü anımsattı.

Hükümetin, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddeti azaltmak için raporda belirtilen 66 adımdan sadece 3 tanesini atabildiğini iddia eden Atıcı, şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sadece halktan, hastalardan geldiğini zannetmeyin. Sağlık çalışanlarına yönelik en büyük şiddet devlet, Hükümet tarafından yapılmaktadır. Nereden anlıyoruz bunu? Sağlıkçılar gezi olaylara sırasında yaralanan insanlara yardım etmek için seferber olmuştu. O dönemde bundan rahatsız olan Başbakan, acilen bir yasa önergesiyle, Gezi'de ve benzeri olaylarda yapılan yardımları ruhsatsız sağlık hizmeti sınıfına sokarak, hekimlere ve sağlık çalışanlarına adeta ceza yağdırmıştı. Hekimlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını önerecek kadar ileri gitmişti. Ancak daha sonra itirazlar gelince bu madde rütuşlandı, fakat sağlık çalışanlarına şöyle bir mesaj verdi Hükümet: (Benim düşündüğüm gibi düşünmeyen ve bu nedenle beni protesto eden insanlar meydanlarda yaralanır ve sen bunlara yardım edersen ben senin canını yakarım.)"

Atıcı, siyasilerin, hükümetin bu meslekten elini çekmesi gerektiğini savunarak, "Başbakan, sağlık çalışanları üzerinden siyaset yapıp kendini meşrulaştırmaktan vazgeçmelidir. Şiddeti provoke ederek kutuplaşmaktan vazgeçmelidir, dönüp sağlık çalışanlarından özür dilemelidir, çünkü bu hekimler kendisini de tedavi etmiştir" diye konuştu.

CHP'li Türmen de gezi olaylarında 6 kişinin öldüğünü, 11 kişinin gözünün çıktığını, 8 binden fazla insanın da yaralandığını anımsattı.

Hekimlerin yaptıkları yemine uygun davranarak olaylarda yaralananlara yardım ettiğini belirten Türmen, "Bunu yaptıkları için daha az insan öldü, bunun için hekimlere teşekkür etmek lazım" dedi. Türmen, olaylar sonrasında hekimler için cadı avına girişildiğini ve cezalandırıldıklarını, hatta Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nde yaralılara bakan hekimler için yakalama kararı çıkartıldığını iddia etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Atıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ŞÜKRÜ ÖZCAN: SİZDEN TÜRKİYENİN YÜZDE 60 INI KUCAKLAYACAK BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI BEKLİYORUZ.MANSUR YAVAŞ GİBİ HİÇ YIPRANMAMIŞ ADAYLAR BEKLİYORUZ... 0 0 Yanıtla

Advertisement