CHP Kadınlar Gününü Düztepe’de Kutladı - Son Dakika
Politika

CHP Kadınlar Gününü Düztepe’de Kutladı

CHP Kadınlar Gününü Düztepe’de Kutladı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Sebebiyle CHP Gaziantep İl Kadın Kolları Tarafından Özel Bir Kutlama Programı Düzenlendi.

08.03.2011 20:10

Düztepe Gencolar Düğün Salonu'nda gerçekleşen coşkulu kutlamaya yoğun bir katılım oldu.

Öğle saatlerinde gerçekleşen ve tam bir bayram havasında gerçekleşen etkinliğe CHP İl Başkanı Ali Peri, Eski İl Başkanı Hasan Öztürkmen, Eski Bakanlardan Mustafa Yılmaz, parti yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Her şey sizin elinizde...

Kutlama programında konuşan Peri "Herşey kadınların elinde. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz ancak yine de geleneksel olarak son sözü kadınlar söylüyor. Koca bir ülkeyi kurtaran kadınlarımızın isteyip de yapamayacağı hiç birşey yoktur. Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi 'Kahraman Türk kadını yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlarda yükselmeye layıktır'. Ancak yine de kadınlarımızın pek çok sorunu olduğunu biliyoruz. Bu anlamda iğneyi ilk olarak kendimize batırıyoruz. CHP Gaziantep il örgütü olarak bugüne kadar meclise hiç kadın vekil göndermemiş olmamız bizim en büyük eksikliğimizdir. Bu dönemde bu eksikliğimizi gidererek kendimizi affettireceğimizin sözünü veriyoruz. Bugüne kadar bu ülkeyi hep erkekler yönetti. Ülkenin hali ortada. Keşke Gaziantep 12 vekilin hepsini kadınlardan gönderse. Ama bu sizin elinizde. Siz isterseniz olur. Gaziantep'teki bir milyon oyun beşyüz bini kadın seçmenlere ait. Yani isteseniz neler yapmazsınız. Gelin CHP çatısı altında el ele verin ve Gaziantep'i meclise en fazla kadın vekil gönderen il yapın. Eşlerinize, çocuklarınıza, komşularınıza gidin. Bu seçimin ülkenin dönüm noktası olacağını ve CHP'nin mutlaka iktidara gelmesi gerektiğini anlatın. Bu ülkede kadının adı olacaksa CHP ile olacak. Bunu anlatın. Herşey sizin elinizde. Yetki de, karar da, söz de sizde. Bu yolda Hak hepimizin yardımcısı olsun. Bu özel gününüz kutlu olsun ama bütün günler de sizin olsun" dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Müjgan Bilen ise şunları söyledi: "Bugün kadının sembol günüdür. Başkaldırının, hakkını aramanın, eşitlik istemenin sembolüdür. Biz kadına seçme ve seçilme hakının tanıyan ilk ülkelerden birisiyiz. Bu hakkı kadınlarımıza CHP kazandırdı. CHP kadınlar için çok şey yaptı. Bundan sonra da yapacak. 12 Haziran'da iktidarı devraldığımızda hep beraber göreceğiz. Önce Aile Sigortası yürürlüğe girecek. Kadın ekonomik bağımsızlığını kazanacak. Bu çok önemli çünkü yoksul olduğu için ezilmeyecek. Kendisini güçsüz ve desteksiz hissetmeyecek. Aşağılanmayacak. Yandaşlardan alınıp kapısına bırakılan bir çuval bulgura muhtaç olmayacak. Yarısı taş dolu kömüre tamah etmeyecek. Yoksul kadınımız her ay en az 600 Lira maaşını gidip bankadan çekecek ve bu para ile dilediği gibi ihtiyaçlarını karşılayacak. Kapısına dökülen kömürün, eline tutuşturulan makarnanın utancını yaşamayacak. Kömürünü de, erzağını da ve ne ihtiyacı varsa onu da gidip kendi parasıyla göğsünü gere gere satın alacak. Aile sigortası bir anlamda kadının sigortası olacak. AKP'nin korkuyla bizi karaladığı gibi Yeşil Kart kalkmayacak. Aynen devam edecek. Yeşil kartı asıl kaldırmak isteyen AKP'dir. Kendileri söylediler. 2012'de kaldıracağız dediler. Biz yapılmışı bozmayız. Üztüne daha iyisini yaparız. Hep beraber yapacağız. Biz kadınlar yapacağız. Hem bugünümüz hem de yarınımız için yapacağız. Hepimizin günü kutlu olsun."

Kadınlara Nazar Boncuğu Çocuklara Oyuncak

Kutlamalara katılan kadınlardan bir gurup partiye kaydını yaptırarak rozet taktı. Ardından İl Başkanı Ali Peri bütün masaları dolaşarak etkinliği katılan kadınlara nazar boncuğu, çocuklara ise oyuncak dağıttı. Peri'nin bu jesti katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Program sahneye çıkan sanatçıların söylediği şarkılar ve çekilen halaylarla sona erdi.

İkinci Kutlama Cem Evi'nde

Ali Peri, il yöneticileri ve CHPli kadınlar kendi kutlama programlarının sona ermesinin ardından, Düztepe Cem Evi'nde düzenlenen bir başka Kadınlar Günü etkinliğine konuk olarak iştirak ettiler.

Burada katılımcı kadınlarla bir süre sohbet eden Peri, onlara da yanında getirdiği nazar boncuklarını dağıtırken, çocuklara da yine oyuncak hediye etti. Cem Evi'nde özellikle çocuklardan büyük ilgi gören Peri, minik canlar tarafından öpücük yağmuruna tutuldu. Burada da kadınlara hitaben kısa bir konuşma yapan Peri "Biz buraya seçim propagandası yapmaya değil, bu güzel gününüzü paylaşmaya geldik. Seçim konusunda, ülkenin ve kadınlarımızın durumu konusunda size fazla birşey söylemeye gerek yok. Siz zaten neyin ne olduğunu biliyor ve görüyorsunuz. Tek ricam gördüklerinizi ve bildiklerinizi herkese anlatın. Bu hepimizin geleceği için çok önemlidir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika CHP Kadınlar Gününü Düztepe’de Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement