CHP İzmir İl Başkanı Engin, Mustafa Balbay ile Görüştü - Son Dakika
Politika

CHP İzmir İl Başkanı Engin, Mustafa Balbay ile Görüştü

CHP İzmir İl Başkanı Engin, Mustafa Balbay ile Görüştü

Ergenekon Davası sanığı olarak 4 yıl 277 gün cezaevinde yatan ve avukatlarının 'uzun tutukluluk' süresine yaptığı itirazı Anayasa Mahkemesi'nce haklı bulunarak hakkında tahliye kararı verilen Mustafa Balbay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile...

10.12.2013 11:08

Ergenekon Davası sanığı olarak 4 yıl 277 gün cezaevinde yatan ve avukatlarının 'uzun tutukluluk' süresine yaptığı itirazı Anayasa Mahkemesi'nce haklı bulunarak hakkında tahliye kararı verilen Mustafa Balbay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile telefonda görüştü ve TBMM'de yemin eder etmez İzmir'e geleceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesinin ardından il yönetim kurulu ve CHP PM üyesi Saniye Nazik Işık, Berrin Gürçay Dilekçi ve ilçe başkanlarıyla birlikte, sabah saatlerinde parti binasında basın toplantısı düzenledi.

BALBAY VE ALİ ENGİN TELEFONDA KONUŞTU

CHP İzmir İl Başkanı Engin, Mustafa Balbay'ı telefonla aradı ve kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Ali Engin, Balbay'a, "Özgürlüğe hoş geldiniz. Herkesin size selamı var. Özlemle sizi bekliyoruz" derken; Balbay da en kısa sürede İzmir'e gelmek istediğini belirtti.

Balbay'ın telefondaki ilk sözleri ise, "Meclis'te sayın genel başkanımızla buluşacağım, sonra yemin edeceğim. Bu trafikten sonra ilk işim İzmir planını yapmak. İzmir planını bugün yapalım diyorum ben de. Bütün arkadaşlara selam. Onlarla birlikte olmayı dört gözle bekliyorum. Her şey daha güzel olacak" şeklinde oldu.

Engin ise, telefon görüşmesinden önce yaptığı açıklamadada, CHP İzmir Milletvekili ve Gazeteci Mustafa Balbay'ı hafta başında İzmir'de karşılayacaklarını söyledi.

Engin, Balbay'ın İzmir'de yürüttükleri yerel seçim çalışmalarına da katılacağını, bunun kendilerini daha da güçlendireceğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Kendisini özlemle İzmir'e bekliyoruz. İzmirliye hizmet etmek, 30 ilçemizi gezmek, yerel seçimlerde beraber olmak bizim için ayrı bir onur. Alanda seçim çalışmalarımızı kolaylaştıracak, bize güç katacaktır. Hafta başı İzmir'e gelecek. Kendisi İzmir'e en kısa sürede gelecek. Kendisine yakışır bir karşılama yapacağız. Hem parlamento çalışmalarını yapacak hem de zaman buldukça İzmir'deki çalışmalarını sürdürecek."

"TÜRKİYE'DE YARGI HENÜZ BİTMEMİŞ"

Ali Engin, Balbay'ın Anayasa Mahkemesi ve ardından 13'üncü Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edilmesinin kendilerinde Türkiye'de yargının henüz bitmediği algısını oluşturduğunu da dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de henüz yargı bitmemiş, vicdanlı hakimler varmış. Yüksek mahkeme karar aldı, hükümlü olmayan tutuklu vekillerin özgürlüklerine kavuşmalarını sağladı. Balbay, ailesine, seçmenlerine, tüm tutsaklara selam olsun. İzmir'e hoş geldiniz sayın Mustafa Balbay. Böyle anlamlı bir güne denk gelmesi de sevindirici. 10 Aralık İnsan Hakları Günü. Tam da insan haklarının yüksek sesle dile getirilmesi gereken bir gün."

CHP İzmir İl Başkanı Engin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Korku devleti değil hukuk devleti yaratmak için daha fazla çalışmamız lazım. Toplumun ve CHP'nin duyarsız kalacağını zannettiler, ama bunun böyle olmadığı hem Gezi hem duruşmalarda hem ömür boyu hapis verilmesine karşın herkes ayaktaydı. Ta ki hukuk devleti yeniden kuruluncaya kadar ve diğer tutuklular özgürlüklerine kavuşuncaya kadar. Her yurttaşımızın özgürce fikrini söyleyip demokratik hakkını kullanana değin mücadelemiz sürecek. CHP ülkemizde yaşanan tüm antidemokratik olaylara karşı çıkmaya devam edecektir. Demokrasi birikimimiz cumhuriyetin birikimlerinin güvencesi olmaya devam edecek. 11 yılını doldurmuş iktidarın artık sonu gelmiştir. Her diktatör gibi önce karşıtlarına sonra yandaşlarına sonra herkese savaş ilan etmektedir. Yolun sonuna gelinmiştir. Umutsuzluğa kapılmadan birlik ve beraberliğimizi arttırarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Aydın, namuslu bir gazeteci Mustafa Balbay. Sırf kaleminden dolayı, günlük tuttu diye ömür boyu hapse mahkum edilebiliyor. Basının sorunlarını biliyoruz. Daha çok yol katetmemiz lazım. Balbay da ona oy veren İzmirliler de dört aylık çocuğu, oğlu, kızı, annesi babası da demokrasi de bunu hak etmedi. Umuyorum hukuk işleyecek ve tüm özgürlüklerini yitirmiş, kurguyla tutuklanmış insanlar özgürlüklerine kavuşacaklardır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İzmir İl Başkanı Engin, Mustafa Balbay ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement