"Chp Giresun Kalesi'ne Cami Yapılmasına Karşı Değil" - Son Dakika
Politika

"Chp Giresun Kalesi'ne Cami Yapılmasına Karşı Değil"

"Chp Giresun Kalesi\'ne Cami Yapılmasına Karşı Değil"

CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim düzenlediği basın toplantısında, kaleye cami projesi, çöp ve CHP'nin eğitim projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

18.12.2012 14:43

CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim düzenlediği basın toplantısında, kaleye cami projesi, çöp ve CHP'nin eğitim projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Beraberinde bulunan ilçe başkanlarıyla basın toplantısı yapan CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in öne sürdüğü Giresun Kalesi'ne cami projesini değerlendirerek "Bilindiği gibi kale SİT alanıdır ve buraya çivi dahi çakmak yasaktır. Buna rağmen sanırım Vali özel bir izin alacaktır. Halkımızda isterse

yapılır. Ancak şunu bilmek gerekir ki şehir merkezinde meydan civarında halkımız Cuma günleri cadde ve sokaklarda namaz kılmak zorunda kalıyor. Bu yüzden buradaki sorunu çözmek gerekir. Bu konuda önerimiz şu olacaktır. Bulancak Durağı mevkiinde güzel bir meydan açıldı. Burası daha da açılmaya devam edecektir. Bu mevkide İl Özel İdaresi'ne ait olan ve satışa çıkarılan ekonomik ömrü tamamlanmış bina var. Bu bina satılmak yerine yıkılarak yerine güzel bir cami yapılabilinir" dedi.

Giresun Gündeminde yer alan Katı Atık Bertaraf tesisiyle ilgilide değerlendirmelerde bulunan Karaibrahim "Giresun'un bir çöp sorunu vardır. Çavuşlu Beldesi'ndeki yöre halkının haklı tepkilerine saygı duyuyorum. Ancak bu bir yere yapılmalıdır. Çavuşlu'daki taşocağını Çevre Bakanlığı bulmuş, projesini de Çevre Bakanlığı hazırlamıştır. Böyle bir gelişme yaşanırken Giresun Belediyesi'ni istifaya çağırmanın mantığını anlamış değilim. Kaldı ki Giresun Belediyesi kendi çöp sorununu çözdü, diğer belediyeler çöpünü nereye dökecek ? Dolayısıyla çöp Giresun'un ortak sorunudur. Bunu çevreye en az zararla yapabilmek önemlidir" diye konuştu.

Açıklamalarında AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli'nin "28 Proje" kapsamında verdiği sözlerin yerine egetirmediğini hatırlatan Karaibrahim "Milletvekili Nurettin Canikli, bir ay içerisinde doğalgazı Giresun'un kullanacağını söylemişti. Canikli'nin bir ayının ne kadar olduğunu merak ediyorum. Çotanak Arenayla ilgili açıklamalarda bulunmuştu fakat ilgili bakanlık böyle bir projenin gündemlerinde olmadığını açıkladı. Bakıldığında Giresun'a yapılmakta olan hastane inşaatı durdu. Milletvekillerinin görevi illerine yapılan yatırımları takip etmek değil mi ? Her nedense Giresun'a gelen müteahhitler 6 ay bir yılda ya işçilerin parasını vermeden ya da başka nedenlerle inşaatlarını bırakıp gidiyorlar. Yeniden ihaleler açılıyor. Onlarda aynı şekilde 6 ay dayanabiliyorlar. Bunların takibini yapmak kimin işidir?" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Chp Giresun Kalesi'ne Cami Yapılmasına Karşı Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement