CHP'den Posta Hizmetleri Kanun'na İptal İstemi - Son Dakika
Politika

CHP'den Posta Hizmetleri Kanun'na İptal İstemi

CHP\'den Posta Hizmetleri Kanun\'na İptal İstemi

CHP, Posta Hizmetleri Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı

17.07.2013 12:48

CHP, Posta Hizmetleri Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.

Başvuruyla ilgili bilgi veren CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Posta Hizmetleri Kanunu'nun iyi düzenlenmediğini öne sürdü.

Bu yasayla birlikte " AK Parti'nin ilkesizliğinin, tutarsızlığının görüldüğünü" iddia eden Çetin, 8 konuda anayasaya aykırılık iddiasında bulunduklarını söyledi.

Çetin, PTT A.Ş'nin özelleşmesi ya da satılması halinde, gerçek ve tüzel kişilerin bilgilerine elektronik ortamda erişimin kolaylaşacağını, haberleşme hürriyetine zarar geleceğini ve tekelleşme oluşacağını savundu.

İzzet Çetin, kanunun bazı maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çetin, benzinin litresinin 5 TL'yi bulmasıyla ilgili soru üzerine, dünyanın en pahalı benzinini, mazotunu, doğalgazını, gübresini tüketen ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yarrdımcısı Mehmet Ali Şahin'in "48 madde tutuklu vekil sorununu çözer" açıklamasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine de Çetin, "Demek ki milletvekilleri  pazarlık konusu yapılabilmesi için bilerek tutulmuş. Mehmet Ali Şahin ve AK Parti'nin işlediği suç ortaya çıkmıştır. Çok çirkin bir yaklaşım" değerlendirmesinde bulundu. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den Posta Hizmetleri Kanun'na İptal İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement