CHP'den AKP'ye Yolsuzluk Suçlaması - Son Dakika
Politika

CHP'den AKP'ye Yolsuzluk Suçlaması

CHP\'den AKP\'ye Yolsuzluk Suçlaması

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti Yozgat Şefaatli İlçe Teşkilatının, Kara Para ya da Kayıt Dışı Para Trafiğinin Yönlendirilmesinde Önemli Bir Rol Üstlendiğini İddia Etti.

15.04.2009 13:03

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti Yozgat Şefaatli ilçe teşkilatının, kara para ya da kayıt dışı para trafiğinin yönlendirilmesinde önemli bir rol üstlendiğini iddia ederek, ''Deniz Feneri ve Yimpaş yapılanması içinde kayıt dışı ve illegal yollardan AKP'ye para aktarıldığına dair bulgular var'' dedi.

Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Yimpaş Grubunun, Deniz Feneri olayıyla illegal ilişkiler içinde olduğunu, bu iki grubun da Hükümetçe himaye edildiğini gösteren bulguların bulunduğunu öne sürdü.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) 2005 tarihli raporuna işaret eden Kart, raporda, Yimpaş GbmH'nın 13 bin 500 küçük yatırımcıdan yaklaşık 150 milyon avro topladığı, Türkiye'de kurulu Yimpaş Grubu şirketlerince satın alınan Yimpaş GmbH hisselerinin tamamının, GmbH'nın gerçek kişi ortaklarından alındığı, bu ortaklara ödeme yapılmadığı, örtülü kazanç aktarımı bulgularının, organize yolsuzluk mekanizmasının olduğunun tespit edildiğini savundu.

Kamu gücünü ve devlet yetkisini arkasına alarak vatandaşları dolandıran bir organizasyonun bulunduğunu öne süren Kart, ''Deniz Feneri organizasyonuyla Yimpaş yapılanması iç içe geçmiş durumdadır. İki yapılanmada aynı aktörler rol üstlenmiştir. Faik Gürler ile Dursun Uyar arasında enişte-kayınbirader ya da bacanak ilişkisi vardır. Mehmet Gürhan'ın kayınpederi Şükrü Kurum Yimpaş'ta yönetici, oğlu Recep Kurum ise Deniz Feneri e.V'de yöneticidir'' diye konuştu.

Kart, ''Ortaya çıkan bulgular, bu yolsuzluk mekanizmalarıyla AK Parti yönetimlerinin fiili ilişkisini göstermektedir. Organik bağın bulunduğuna yönelik bulgular söz konusudur'' görüşünü savundu.

Atilla Kart, Deniz Feneri, Yimpaş ve benzeri olaylarda neden yasal çerçevede telefon dinlemesi yapılmadığını sorarak, ''Çünkü bu dinlemeyi yapmak mevkinde olan bürokratik ve siyasi kadrolar, bu yolsuzluk ilişkilerinden beslenmektedir'' dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den AKP'ye Yolsuzluk Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement