CHP'de Kadın İsyanı - Son Dakika
Politika

CHP'de Kadın İsyanı

CHP\'de Kadın İsyanı

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, Sekizinci Kez Aynı Koltuğa Oturdu. Devir Teslim Törenine CHP Parti Meclisi (Pm) Üyesi Prof. Dr. Tülay Özüerman'ın İsyanı Damga Vurdu.

03.03.2010 01:46

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, sekizinci kez aynı koltuğa oturdu. Devir teslim törenine CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Prof. Dr. Tülay Özüerman’ın isyanı damga vurdu.

Kurultay delegeleri ve il disiplin kurulunda hiç kadın olmamasına dikkat çeken Özüerman, “ 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle bir çok yere konuşma olarak davet edildim. Kadın haklarını savunurken kendi partimde yaşanan bu çelişkiyi kadınlara nasıl anlatacağım? Seçimdeki başarı canla başla çalışan kadınlarındır” dedi.

Konuşarak çözeceğiz

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, görevi selefi Rıfat Nalbantoğlu’ndan çiçeklerle devraldı. Nalbantoğlu’nun “Emrindeyim” dediği Bulgun, olaylı kongre sonrası birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Sorunlarımızı parti dışında değil, örgüt içinde konuşacağız. Kargaşaya neden olmayacağız. Bir sıkıntı yaşadığınızda önce benimle temasa geçeceksiniz. Çünkü en ufak bir olayda CHP kötü duruma düşürülüyor. Yönetimdeki görev paylaşımından sonra ilçe başkanlarını yerlerinde ziyaret edip, sorunlarını dinleyeceğim” dedi. Belediye başkanları, milletvekileri, il ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda söz alan CHP PM Üyesi, siyaset bilimi profesörü Tülay Özüerman, yeni seçilen il disiplin kurulu ile kurultay delegeleri içinde hiç kadın olmadığına dikkat çekti.

Demokrasi tehlikede

 Özüerman, “Ben, İzmir milletvekilleri Canan Arıtman ve Güldal Mumcu zaten doğal delegeyiz. Biz Genel Merkez kontenjanından delege olduk. Bizim dışımızda kadın yok. Bu sorun Genel Merkez’in değil, buranın sorunu. 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle bir çok yere konuşma olarak davet edildim. Kadın haklarını savunurken kendi partimde yaşanan bu çelişkiyi kadınlara nasıl anlatacağım? Seçimdeki başarı canla başla çalışan kadınlarındır. Bugün tehlikede olan sadece Cumhuriyet değil demokrasinin kendisidir” dedi. CHP’liler daha sonra Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, çalışmalara başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'de Kadın İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement