CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu Açıklaması

"Nasıl bir futbolcu, topu koltuğunun altına alıp çizgiyi geçip gol dediğinde, iki takımın taraftarları sahaya girer ve büyük bir karmaşa yaşanırsa, bu olayda (rüşvet ve yolsuzluk) da buna benzer hadiseler yaşanabilir"

22.01.2014 13:30

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Nasıl bir futbolcu, topu koltuğunun altına alıp çizgiyi geçip gol dediğinde, iki takımın taraftarları sahaya girer ve büyük bir karmaşa yaşanırsa, bu olayda (rüşvet ve yolsuzluk) da buna benzer hadiseler yaşanabilir" dedi.

Kuşoğlu, TkMM Meclis Koordinatörü Oya Özden ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, TkMM'nin Ocak ayındaki toplantılarında, yolsuzluk, şeffaflaşma ve hesap verebilirlik konularının işlediğini söyledi.

Yolsuzluk, şeffaflık ve hesap verebilirliğin, demokrasinin temel ilkelerinden olduğunu belirten Kuşoğlu, Türkiye'de yargıya olan güvenin düşük olduğunu iddia etti. Kuşoğlu, 11 yıldır ülkeyi yöneten partinin 4 bakanının, yolsuzluklarının ortaya çıkması üzerine istifa etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Kuşoğlu, STK'ların, rüşvet ve yolsuzluğun olduğu konusunda hemfikir olduğunu ancak zamanlamasına dikkati çektiklerini kaydederek, "İktidarın bu duruma düşmesinin arkasında bazı komplo teorileri olduğuna inananlar, hükümetin gitmesi gerektiği ve yeni bir hükümetin kurulması gerektiğini söylüyorlar ancak bunun seçimle olmasını istiyorlar" diye konuştu.

Sayıştay raporlarının Meclis'e gönderilmemesi ile bu yolsuzluklar arasında bağlantı olduğu konusunda ortak bir görüş bulunduğunu kaydeden Kuşoğlu, şöyle konuştu:

"Demokrasiyi futbola benzetirsek; futbol maçında taraflar, hakem, futbolcular, seyirciler ve federasyonun kurallara uyması gerekir. Aynen demokraside de kurallara uymak gerekir. Bir futbolcu, topu koltuğunun altına alıp çizgiyi geçerse bu gol olmaz, buna kimse gol diyemez, ondan sonra da lig devam etmez. Hükümet, bu yolsuzluk ve rüşvet olayını bir şekilde örtebilir, kapatabilir ama bu şekilde demokrasi devam etmez. Rüşvet ve yolsuzluğun olduğu konusunda toplumda kesin bir inanç ve kanaat varken bunun dikkate alınmaması demokrasiyi sıkıntıya sokar. Hükümet seçimlerde başarılı olabilir ama Türkiye'nin demokrasisi ile ilgili büyük bir sıkıntılı olur. Nasıl bir futbolcu topu koltuğunun altına alıp çizgiyi geçip gol dediğinde, iki takımın taraftarları sahaya girer ve büyük bir karmaşa yaşanırsa, bu olayda da buna benzer hadiseler yaşanabilir."

Oya Özden de TkMM'nin Ocak ayı raporu hakkında bilgi verdi, konusu nedeniyle bu ayki toplantılara katılımın yüksek olduğunu belirtti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement