Ceyhan Mumcu'dan Perinçek'e Destek - Son Dakika
Politika

Ceyhan Mumcu'dan Perinçek'e Destek

Ceyhan Mumcu\'dan Perinçek\'e Destek

İzmir 2'nci Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı, Ergenekon davasının tutuklu sanığı Doğu Perinçek'e destek için Foça'da bir kafede kahvaltılı sohbet toplantısı düzenlendi.

16.05.2011 13:20

Cumhuriyet Güçbirliği'nin desteklediği İzmir 2'nci Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı, Ergenekon davasının tutuklu sanığı Doğu Perinçek'e destek için Foça'da bir kafede kahvaltılı sohbet toplantısı düzenlendi. Toplantıya, hareketin desteklediği Ankara 1'inci Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı avukat Ceyhan Mumcu da katıldı.

Ceyhan Mumcu, toplantıda, hareketin amaçlarını ve ülkenin getirildiği durumu anlatarak AK Parti ve CHP'ye yüklendi. 12 Eylül referandumunda AK Parti'nin amacının yargı bağımsızlığını yok etmek ve Deniz Feneri ile ilgili iddialardan kurtulmak olduğunu ileri süren Ceyhan Mumcu, şimdi sıranın Anayası'nın ilk dört maddesine geldiğini söyledi.

Mumcu, "Bunu önce TÜSİAD'da gündeme koydular. AKP ulusal egemenliğe saygılı olsa seçim kampanyasında nasıl bir anayasa değişikliği istediğini açıklardı. Bu görevi CHP'lilere ihale ettiler. 'Bizim yerimize siz açıklayın. Halkı siz alıştırın' dediler. Tıpkı Abdullah Öcalan'ın idam edilme işinde MHP ve Ülkü Ocakları'na baskı yapıp kurtardıkları gibi. Şimdi onlar açıklıyorlar 'Nakşibendilik iyi bir tarikattır, CHP'nin yan örgütü olmalıdır' diyorlar. Kim diyor parti meclisi diyor, seçilecek milletvekili diyor. CHP'den benim bölgemde aday çıktı, tekke ve zaviyeleri açma vaadiyle. O tekke ve zaviyeleri CHP Genel Başkanı kaldırmıştı. Dersim'de İsmet İnönü'den Mustafa Kemal'den hesap soracağız diyorlar. Ama Gülsün Bilgehan ağzını açmıyor. Babasına küfür ediyorlar. Gülsün Bilgehan 'Yarabbi şükür, ben mazbatayı alıyorum ya' diyor. İşte bir ülke böyle mahvedilir, böyle çürütülür. Ceyhan Mumcu yerine cumhuriyet rejimine burun kıvıran Bülent Kuşoğlu'nu seçeyim de tekke ve zaviye özgürlüğü olsun diyorlar, CHP seçmeni bu seçimde tarihe karşı, Mustafa Kemal'e karşı ve yarına karşı sorumluluk taşıyor" dedi.

Hasan Tahsin'in İzmir'de 'ilk kurşun'u sıktığında yalnız olduğunu ama o kurşunun yaktığı ateşle bir ülkenin kurtulduğunu anlatan Mumcu, ülkenin yarınları için, Cumhuriyet'in varlığı için, demokrasi için Cumhuriyet Güçbirliği'nin desteklediği adaylara oy istedi.

Foça seçim bürosu sorumlusu Nurhan Akova ve Volkan Sucukçu'nun düzenlediği toplantının son bölümünde Ceyhan Mumcu, Sedat Şenerman ve Orhan Ayber, soruları cevapladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ceyhan Mumcu'dan Perinçek'e Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement